Pereiti į pagrindinį turinį

Specialiųjų tarnybų apgultis Petrašiūnų „piktžaizdėje“: trečias kartas nemelavo

2021-02-08 15:17
DMN inf.

Šiandien prieš aštuonias ryto Kauno policija bandė patekti į vieną liūdnai pagarsėjusio R.Kalantos gatvės bendrabučio, turinčio 137-ąjį numerį, butą. Tačiau net ir turint teismo nutartį atlikti jame kratą, lipti per langą nerizikuota.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Vilmanto Raupelio nuotr.

Tokį greičiausią scenarijų padėti policijai patekti šio buto vidun siūlė jos tradiciškai pagalbon pasikviesti ugniagesiai gelbėtojai. Konstatavę, kad patekti per langą į šį ketvirtojo aukšto butą bus lengviau, negu įveikti jo šarvuotas duris, jie jau buvo beišsikviečiantys ir savo kolegas su keltuvu. Tačiau šis pakeliui atšauktas, policijai pareiškus, kad keltis į minėtą butą tokiu būdu gali būti pavojinga. Tai teigė liūdna pareigūnų patirtis lankantis pas šio buto šeimininką dar prieš kelis mėnesius.

Galiausiai ugniagesiai gelbėtojai išlaužė šarvuotas šio buto duris, panaudoję diskinį pjūklą bei kitas parankines priemones. Netradicinis šis atvejis buvo ir tuo, kad niekas neatidarė šio buto durų ir išgirdus, jog įjungiamas ugniagesių diskinis pjūklas. Nors, kaip jau ne kartą rašyta, dažniausiai tai suveikia.

Ugniagesių gelbėtojų į butą įleisti policininkai aptiko jo viduje ieškomą 67-erių metų asmenį, įtariamą prieš kelis mėnesius bandžius panaudoti prieš juos fizinį smurtą. Tą spalio 30-osios rytą policija vyko pas jį gavus pranešimą dėl padaryto administracinio nusižengimo – viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau viskas baigėsi ikiteisminiu tyrimu, nes bandant šį pažeidėją sulaikyti, jis be kovos nepasidavė. Tada šis aršus pensininkas sutramdytas, tik panaudojus specialiąsias priemones.

Asociatyvi Vilmanto Raupelio nuotr.

Minėto ikiteisminio tyrimo nebuvo galima niekaip užbaigti, specialistams konstatavus, kad įtariamajam būtina psichiatrinė ekspertizė. Jis pats atlikti šios nevyko. O bandant policijai nuvežti jį pas teismo medicinos ekspertus, nieko į namus neįsileisdavo. Taip buvo jau du kartus, nors girdėjosi, kad viduje kažkas yra. Galiausiai nuspręsta kreiptis pagalbos į teismą, kad šis leistų jėga patekti į besislapstančiojo namus, kas šiandien ir buvo padaryta.

Kur jis rastas – spintoje ar po lova, nepatikslinta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų