Stiprus vėjas pridarė bėdų ir Kaune: nudraskytas renovuojamos bažnyčios tentas

  • Teksto dydis:

Pirmadienio rytą Kauno senamiestyje apsilankę portalo kauno.diena.lt skaitytojai pranešė apie stipraus vėjo padarinius Kauno Švč. Sakramento bažnyčios prieigose. Jų turimomis žiniomis, nuversta renovuojamą šventovę sauganti tvora ir dalis fasadą dengusių apsaugų.

Reaguodami į pasiekusią informaciją kauno.diena.lt žurnalistai susisiekė su Kauno ugniagesių atstovais.

Pasak jų, pranešimas apie incidentą nebuvo gautas, tačiau pažadėta nuvykti į įvykio vietą ir informuoti apie esamą situaciją bei padarinius.

Kaip paaiškėjo vėliau, tikėtina, stiprus vėjas Švč. Sakramento bažnyčios teritorijoje, Vilniaus gatvėje, apsauginę tvorą nuvertė ir dalį apdangalų nuplėšė ankstų pirmadienio rytą, apie 6-7 val.

Vietinių gyventojų teigimu, netrukus po to čia buvo atvykę šventovę rekonstruojantys darbininkai ir pašalino padarinius – sustatė tvorą, pastolius. Tačiau vis dar liko plevėsuoti kai kurie fasadą dengiantys apdangalai. Jais žadama pasirūpinti prieš vidurdienį, kai atvyks už darbus bažnyčioje atsakingi asmenys.

Atgaivinti Vilniaus gatvėje stūksančią Švč. Sakramento bažnyčią sumanyta prieš daugiau kaip metus. Pirmieji renginiai čia vyko jau praėjusių metų gegužę, per Kauno miesto gimtadienį.

Kauno ugniagesių suvestinėje rašoma, kad Jonavos rajono savivaldybės ribose, Kulvos seniūnijoje, Kurmagalos kaime, ankstų pirmadienio rytą, 6.28 val., buvo gautas pranešimas, kad nurodytu adresu ant kelio nuvirtęs medis. Atvykus pajėgoms, medis pašalintas.

Taip pat pirmadienio rytą pranešta, kad Vilkaviškio rajono savivaldybėje, Kybartuose, Kudirkos-Naumiesčio gatvėje, ant kelio važiuojamosios dalies užvirtęs medis. Atvykus ugniagesiams medis patrauktas nuo kelio važiuojamosios dalies bei nušluota kelio danga.

Dar vienas pranešimas pirmadienio rytą gautas apie ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtusį medį Vilkaviškio rajono savivaldybėje, Kybartų seniūnijoje, Šikšnių kaime. Atvykus ugniagesiams grandininio pjūklo pagalba medis supjaustytas, patrauktas nuo kelio važiuojamosios dalies, kelio danga nušluota.

Primename, kad pastarąją parą daugelyje šalies miestų ugniagesiai dėl stipraus vėjo apie trisdešimt kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Apie nuvirtusius medžius pranešta Plungėje, Kretingoje, Pagėgiuose, Kaune, Šalčininkų rajone, Elektrėnų savivaldybėje, Kupiškio, Vilkaviškio ir Jonavos rajonuose. Vilniuje, Kaišiadorių ir Klaipėdos rajonuose gauta po du iškvietimus. Vėjui nerimstant, vis dar gaunama naujų pranešimų.

Apie sužalotus žmones ar apgadintus automobilius, kitą turtą nepranešta.

Apie 14-ai tūkst. namų ūkių sutriko elektros tiekimas, laikinai apribota laivyba Klaipėdos uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagonis

Pagonis portretas
Dievas Perkūnas primena svetimdieviui, kad jis čia audrų Valdovas!!!

...

... portretas
Dievo ženklas - nedera kunigų nusikaltimų slėpt!

kaunietis

kaunietis portretas
baisi tragedija kaune-vejas nupute tenta ,nuostolis didziulis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių