STT sulaikė papirkimu įtariamą Lietuvos zoologijos sodo darbuotoją

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė trečiadienį sulaikiusi papirkimu įtariamą Kaune esančio Lietuvos zoologijos sodo darbuotoją.

Pasak STT, apie bandymą papirkti pranešė aplinkos ministro patarėja, kuriai, įtariama, zoologijos sodo darbuotojas P. B. pasiūlė ir davė daugiau kaip 1 MGL (38 eurų) vertės kyšį.

BNS žiniomis, įtariamasis – zoologijos sodo Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Paulius Beinaris.

Neteisėtu atlygiu buvo siekiama jos palankumo rengiant zoologijos sodo pašarų pirkimo, nurašymo ir inventorizacijos dokumentų patikrinimo išvadą. Teigiamos išvados pagrindu Zoologijos sodui būtų skirtos papildomos lėšos – daugiau nei 20 tūkst. eurų pašarų įsigijimui.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Tai dar vienas atvejis, kai išaiškinama korupcinio pobūdžio nusikalstama veika, asmeniui pranešus apie bandymą jį papirkti. 2019 metais jau skaičiuojame ne vieną dešimtį pradėtų ikiteisminių tyrimų pagal gautus pranešimus. Tikimės, kad tokių atvejų viešinimas atgrasys nuo korupcijos bei paskatins asmenis, atsidūrusius tokiose situacijose, apie tai pranešti STT“, – sakė STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

Darbuotojas buvo atsakingas už daug sričių, viešieji pirkimai buvo po jo sparnu.

Už papirkimą gresia bauda nuo 5 tūkst. iki 200 tūkst. eurų, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tyrime taip pat dalyvauja ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT). „Galiu patvirtinti, kad vakar Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai atliko tam tikrus procesinius veiksmus vykstančiame ikiteisminiame tyrime, – portalą kauno.diena.lt informavo FNTT atstovas viešiesiems ryšiams Aleksandras Zubriakovas. – Siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei, platesnė informacija šiuo metu neteikiama“.

Laikinasis Lietuvos zoologijos sodo vadovas Benas Noreikis portalui kauno.diena.lt teigė, kad informacijos apie šį atvejį turi labai mažai.

Benas Noreikis/Vilmanto Raupelio nuotr.

„Žinau tik tiek, kad vakar atvyko tarnybos patikrinimui, žiūrėjo dokumentus, dalį jų išsivežė ir dabar vyksta tyrimas. Mums visiems ši situacija buvo naujiena, visi nustebome ir laukiame tyrimų rezultatų. Darbuotojas buvo atsakingas už daug sričių, viešieji pirkimai buvo po jo sparnu. Jis kol kas nėra nušalintas nuo pareigų, reikia sulaukti tyrimo rezultatų. Vakar darbe buvo, šiandien ne. Jis zoologijos sode dirba 13 metų“, – apie įtariamąjį pasakojo laikinasis direktorius.

Jis pridūrė, kad turint kelis tūkstančius gyvūnų, papildomi 20 tūkst. pašarams nėra didelė suma.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ELENA

ELENA portretas
Šis žmogėnas yra arogantiškasis mūsų kaimynas ir aš tikiu kad ir kyšį davė ir dar visokių nusikaltimų darė gal teisėtvarka padės žvėreliams ir paukšteliams kad būtų geriau pamaitinami nes graudu žiūrėti ypač žiemą kaip maža lankytojų ir papildomai niekas nepalepina gyvūnėlių

venta

venta portretas
Jėzau Marija, gerovės valstybėje reikia lakstyti su kyšiais, kad gyvūnai turėtų ką ėsti! "Didelė suma patarėjai sukėlė įvairių klausimų ir abejonių: jei Zoologijos sodo darbuotojas kaltas, ar jis veikė vienas? Tai jo asmeniniai pinigai ar bendros nusikalstamos grupės lėšos? Korupcinėje byloje kol kas įtariamas tik jis..." ESu tikras, kad veikė grupėje su gyvūnais! Tik Pravieniškėse pareigūnas veikė VIENAS, Masiulis taip pat veikė TIK VIENAS...Ir jokių laiškų Grybauskaitei nebuvo! Jokiam pareigūnui kitokia mintis net negalėjo kilti!!! O čia Zoologijos sodas - pagrindinis korupcijos centras? Čia veikia tik grupėmis - darbuotojai su varnomis ar žvirbliais!

W

W portretas
negali buti , žvėrys kažkaip kyšiu neima , bet apėsti juos galima
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių