Su „Wolt“ krepšyje laikytais narkotikais įkliuvęs įtariamasis suimtas maksimaliam terminui

  • Teksto dydis:

Kauno kriminalistai antradienį sulaikė asmenį, kuris įtariamas ilgą laiką Kauno mieste platinęs narkotines medžiagas – kanapes, gabentas „Wolt“ kurjerio krepšyje. Šiandien teismas šiam narkotikų „dileriui“ skyrė maksimalų trijų mėnesių suėmimą.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas prieš pusmetį. Tačiau tik dabar pavyko G. K. sulaikyti su įkalčiais. Ir panašu, kad įtariamajam to visai nesitikint.

Kaip praneša Kauno policija, sulaikytasis įkliuvo gabendamas savo automobiliu ne mažiau kaip 2 kg kanapių. „Kauno dienos“ duomenimis, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė šį 43-ejų metų asmenį, gyvenantį vadinamajame VI forto kvartale, antradienio vakare.

Anot teisėsaugininkų, jų laimikis – sulaikytojo automobilio salone gabentas „Wolt“ kurjerio krepšys su kanapėmis.

Įtariamasis G. K. buvo ypač atsargus ir itin gerai užsimaskavęs bei taikė įvairias konspiracijos priemones. Pavyzdžiui, bendravo tik su siauru ratu asmenų. Tačiau, turimais duomenimis, jo platintų kanapių galėjo įsigyti nemažai Kauno miesto gyventojų.

Kauno policijos nuotr.

Apie tai, kad įtariamasis nesitikėjo įkliūti tokiomis aplinkybėmis, liudija ir jo elgesys sulaikymo metu. Iš pradžių jis net nesuprato, kas vyksta. O kai suprato, net nebandė priešintis.

Sulaikytasis G. K. su jokiomis Kauno gaujomis nesiejamas, nors – jau kelis kartus teistas. Du pastarieji jo teistumai – taip pat už kvaišalų platinimą. Tačiau lig šiol jis išvengdavo realios laisvės atėmimo bausmės. Ir, panašu, kad toliau darė tą patį, nes ir šiuo metu niekur oficialiai nedirbo.

Ketvirtadienį teismas tenkino prokuroro prašymą ir G. K. skyrė suėmimą trims mėnesiams. 

Toks suėmimo terminas paskirtas nustačius, kad G. K. įtariamas padaręs tris nusikaltimus, priskiriamus prie sunkių nusikaltimų, už kuriuos numatyta reali ir griežta laisvės atėmimo bausmė. „Įtariamasis nedirba, t. y. nėra saistomas tampriais darbo ryšiais. Nors įtariamasis yra vedęs, tačiau tai jam nesutrukdė galimai padaryti nusikaltimus“, – rašoma teismo nutartyje.

Nusikalstamos veikos vykdytos iš savanaudiškų paskatų, galimai prekyba psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis buvo įtariamojo pajamų šaltinis.

Atsižvelgiant į tai, kad G. K. vaidmuo, remiantis šiame tyrime gautais duomenimis, nebuvo antraeilis, galimai jo pastangų dėka padaryta nusikalstama veika, teismui leido pagrįstai manyti, kad laisvėje įtariamasis gali bandyti trukdyti procesui slėpdamas ar naikindamas savo nusikalstamos veikos pėdsakus, ar bandydamas perspėti ar įtakoti kitus asmenis, susijusius su tiriama nusikalstama veika.

„G. K. praeityje teistas tris kartus, įtariamas padaręs tris tyčinius sunkius nusikaltimus. Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad nusikalstamos veikos vykdytos iš savanaudiškų paskatų, galimai prekyba psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis buvo įtariamojo pajamų šaltinis“, – pažymėta teismo nutartyje.

Ši nutartis gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Už neteisėtą disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų, dėl ko pradėtas ikiteisminis tyrimas, gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Tai ne pirmas kartas, kai nusikaltėliai narkotines medžiagas bando ypač originaliai paslėpti. Plačiai nuskambėjo Kauno teisėsaugininkų operacija, kai kokainas buvo slėptas tarp anglių. Taip pat būta bandymų narkotikus gabenti karstuose ir dėžėse tarp bananų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar nepriimtas "žolytę" švelninantis įstatymas,

Dar nepriimtas "žolytę" švelninantis įstatymas, portretas
o jau kokiais kiekiais vyksta pristatymas. Tur būt, Laisvės partija džiūgauja.

>D

>D portretas
Ir tuos, ir anuos reikia kabinti.

D

D portretas
Nuo 8iki 10 metu.. o pedofilai iskrypeliam max 2metai tobula sistema veistis isgamom. Sveikinu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių