Netikro serviso afera: sukčiai pergudravo ir policiją?

Per aštuonis mėnesius pareigūnai taip ir neaptiko, kas Kaune įsteigė netikrą autoservisą, iš kurio prabangūs automobiliai dingo be pėdsakų arba buvo parduodami išardyti dalimis.

Sustabdė tyrimą

Teisėsaugininkai ir šiandien gerų žinių nukentėjusiems savininkams neturi. Priešingai – neužčiuopę nė menkiausio siūlo galo, sustabdė tyrimą.

"Atliekant ikiteisminį tyrimą, buvo tikrinamos įvairios versijos, visa gauta informacija. Ikiteisminis tyrimas šiuo metu sustabdytas, nenustačius asmenų, padariusių nusikalstamas veikas", – tokią  informaciją "Kauno dienai" pateikė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė.

Jos teigimu, ikiteisminiame tyrime nukentėjusiaisiais pripažinti trys asmenys, kurie buvo minimi nuo pat pradžių.

Prarado viltį

Po neregėto nusikaltimo, įvykdyto Raudondvario pl. 99 esančiame servise, su "Kauno diena" bendravę nukentėjusieji beveik prarado viltį, kad vagys bus surasti ir žala atlyginta.

Kaip sakė teisėsaugininkai, ką nors atgauti šansų beveik nėra.

"Kaip sakė teisėsaugininkai, ką nors atgauti šansų beveik nėra. Kol kas jie nieko nerado, nes šį servisą nusikaltėliai buvo išsinuomoję pasinaudodami padirbtu dokumentu", – praėjus kiek laiko po patirto šoko, dienraščiui pasakojo vieno vagių grobiu tapusio automobilio savininkas. Jis pridūrė, kad šių metų gegužės pabaigoje gavo dokumentą, kuriame rašoma, kad tyrimas sustabdytas nenustačius įtariamųjų.

Galima spėti, kad dėl šios priežasties nukentėję kauniečiai dėl padarytos žalos civilinių ieškinių nepateikė.

Netrukus po to, kai buvo įžūliai apvogti, automobilių savininkai dienraščiui pasakojo, kad susiviliojo socialiniame tinklalapyje feisbuko aktyviai skleidžiama autoserviso reklama.

"Feisbuke vis užkliūdavo Raudondvario pl. 99 esančio autoserviso reklama. Nuotraukoje buvo matoma, kad čia paliekamos itin prabangios mašinos, todėl apie galimą klastą net nekilo minčių. Kadangi reikėjo suremontuoti BMW, nuvažiavau tenai. Juolab kad jokių blogų atsiliepimų apie šią vietą nebuvau girdėjęs", – liūdnai pasibaigusios epopėjos pradžią dienraščiui pasakojo kaunietis. Jis po kelių dienų sulaukė skambučio iš kriminalinės policijos ir sužinojo, kad jo BMW buvo apvogtas.

"Kitame telefono laido gale išgirdau: "Džiaukitės, kad jūsų automobilis dar yra, kitų jau parduoti arba išardyti dalimis." Buvau šokiruotas tiesiogine to žodžio prasme, nes net nebūčiau pagalvojęs, kad šiais laikais vykdomi tokie nusikaltimai", – iškart po nusikaltimo emocijas liejo pašnekovas.

Šokiravo skelbimas

Dar labiau sukrėstas buvo kitos transporto priemonės savininkas, taip pat, kaip ir pirmasis, patikėjęs šio serviso sąžiningumu.

"Savo BMW palikau be jokio menkiausio įtarimo. Su autoserviso darbuotojais sutarėme, kad reikalingą detalę automobiliui nusipirksiu pats ir ją atvešiu. Jau ne kartą esu taip daręs, nes save laikau atsargiu žmogumi ir noriu žinoti, kokios kokybės detalę montuoja į mano transporto priemonę", – savo istoriją po apsilankymo Raudondvario plento servise pasakojo dar vienas nukentėjusysis.

Kaunietis teigė po dienos kitos pradėjęs detalės paieškas internete, tačiau to, ką išvydo viename skelbime, net nebūtų susapnavęs.

Radau man tinkamą detalę, tačiau labai greitai supratau, kad skelbime – detalėmis parduodamas mano išardytas BMW!

"Radau man tinkamą detalę, tačiau labai greitai supratau, kad skelbime – detalėmis parduodamas mano išardytas BMW!" – pasakojo vyras, kuris nedelsiant kreipėsi į pareigūnus, tačiau paties autoserviso Raudondvario plente meistrų nebuvo likę nė kvapo.

Bene liūdniausiai reikalai su šiuo servisu baigėsi automobilio "Audi A6" savininkui. Kaip ir pirmieji pašnekovai, taip ir jis savo transporto priemonę čia paliko be menkiausio įtarimų šešėlio.

"Kai palikau savo "Audi" šiame servise, ją ir mačiau paskutinį kartą. Automobilis išgaravo kaip dūmas, o kartu su juo ir serviso šeimininkas. Pats servisas nebedirba, o telefonais niekas neatsiliepia", – dienraščiui kartėlį liejo labiausiai nukentėjęs kaunietis.

Reklamuotoja buvo apgauta

Į dienos šviesą "Kauno dienos" žurnalistų ištrauktas nusikaltimas, panašu, buvo apraizgęs ne tik nukentėjusius automobilių savininkus. Raudondvario plente esančio serviso reklama aktyviai socialiniuose tinkluose besidalijusi moteris tik po kurio laiko sutiko plačiau papasakoti apie tai, kad ir pati pateko į aferistų pinkles. Serviso reklama buvo keliama į įvairias skelbimų grupes, išvardyta, kokias paslaugas esą teikia auksarankiai meistrai, paminėtas serviso adresas ir kontaktinis telefonas.

Naujausiomis žiniomis, minima mergina, reklamavusi servisą, ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo apklausta.

"Vieną dieną socialiniame tinkle sulaukiau nepažįstamo vyro – Tomo B. (pavardė redakcijai žinoma) – žinutės. Jis rašė, kad Raudondvario plente atsidarė naujas servisas ir paklausė, ar nenorėčiau už atlygį jo pareklamuoti. Sutikau ir į kelias grupes įkėliau skelbimą", – jokių tiesioginių sąsajų su servisu ar jo savininkais sako niekada neturėjusi moteris.

Tačiau, kai, kaip teigia pašnekovė, ji jau minėto Tomo B. paprašė atsilyginti už skelbimų sklaidą, šis asmuo dingo kaip į vandenį.

"Jis nė neperžiūrėjo mano žinutės, neatrašė, o kai kitą dieną vėl norėjau jam parašyti, tiesiog paieškoje nebegalėjau surasti jo profilio – tikriausiai jis mane užblokavo", – pasijutusi apgauta teigė moteris ir neatmetė, kad tokių kaip ji galėjo būti ne vienas.

Žurnalistams socialiniame tinkle pabandžius susisiekti su jau minėtu Tomu B., jis į žinutes taip pat nereagavo, tačiau pro akis nepraslydo įdomus faktas: šiame profilyje jokia aktyvi veikla laiko juostoje nevykdoma arba yra paslėpta, tačiau vienas vienintelis patiktukas paspaustas ant būtent jau minėto serviso Raudondvario plente. Šiuo metu šio asmens anketa socialiniame tinklalapyje jau nebepasiekiama.

"Asmuo, socialiniuose tinkluose pasivadinęs Tomu B., galimai susijęs su nusikaltimu, tačiau šio asmens tapatybė kol kas nėra nustatyta", – į klausimą apie minėtą asmenį "Kauno dienai" atsakė Generalinės prokuratūros komunikacijos specialistė.

Ji paminėjo, kad, paaiškėjus naujoms aplinkybėms ar nustačius įtariamuosius, ikiteisminis tyrimas bus atnaujintas.

Pareigūnai prašo gyventojus, nukentėjusius tokiu ar panašiu būdu, kreiptis į Kauno apskr. VPK pareigūnus telefonu (8 37) 303 450 arba e. p. info@kaunas.policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Susemi visus tuos "nukentejusius" ir paaiskeja visa afera. Nerado galu , nutraukiama byla, cia jau juokingiau negali but sitoj Afrikos salyje.

;-)

;-) portretas
Aha daunas

Romas Talala

Romas Talala portretas
Ka jau padarysi, zinotumete kad kai kurie jonavos tirejai dirba, galimai ne tuo galu. Bus greit viskas paviešinta feisbuke, nespes net kelniu uzsimauti. Norisi Jablonskio paramos, bet yra kaip yra, matyt visi savi
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių