Pereiti į pagrindinį turinį

Sumaištis dėl įtartinų miltelių: neapsieita be gandų, pranokusių realybę

2021-07-02 08:59
DMN inf.

Nors atsakymo, koks buvo voko, vakar ryte rasto Kaune, Partizanų gatvėje, įsikūrusios bendrovės „Aarsleff“ pašto dėžutėje, turinys, teigiant, kad tai – juodligės bakterija, dar nėra, teisėsaugininkai jau linkę paneigti kai kurią vakar paskelbta informaciją, susijusią su šiuo įvykiu.

Pirmiausiai parsinešus į bendrovės patalpas šį voką ir jį atplėšus, jokie milteliai iš jo neišbyrėjo ir ugniagesiai gelbėtojai, perėmę šį voką, kuris vėliau buvo išvežtas į Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją Vilniuje, jų nerinko.

Kaip jau rašyta, ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio, pritaikant Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį Baudžiamąją atsakomybę už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą arba žmogaus terorizavimo, tiksliau – jo dalį, kurioje užsimenama ir apie sistemingą bauginimą naudojant psichinę prievartą, buvo pradėtas dar nežinant, koks bus ekspertų, kuriems perduotas voko turinys, atsakymas. Ir bendrovės direktorei per pirminę apklausą pareiškus, kad niekas jiems negrasino ir jie nieko dėl šio nusikaltimo neįtaria. Tačiau priimti sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą pagal minėtą Baudžiamojo kodekso straipsnį užteko voke rasto popieriaus lapo su lotynišku pavojingos infekcinės ligos – juodligės – pavadinimu raudonomis didžiosiomis raidėmis ir po juo esančiu užrašu „Nedelsdami iškvieskite ugniagesius!“, nurodant ir Bendrojo pagalbos centro telefono numerį 112, ką bendrovės direktorė ir padarė.

Kaip jau pranešta, ant šio voko buvo nurodyta, kad jį atsiuntė Rusijos Federacijos ambasada Vilniuje. Šis užrašas buvo spausdintas ir lietuvių kalba, nurodant ir ambasados adresą, kuris nėra paslaptis. Ambasados atstovai, žiniasklaidai paprašius jų komentaro dėl Kaune kilusios sumaišties, teigė, kad tai – provokacija, su kuria jie neturi nieko bendro ir apie kurią sužinojo tik iš pačios žiniasklaidos.

Be to, šio akibrokšto autorius pasistengė likti šešėlyje ir atsiųsdamas voką paštu, ką liudija ir pašto atspaudas ant jo, o ne įmesdamas į pašto dėžutę, kuomet jį galėjo įamžinti vaizdo kameros.

Praėjus parai po šio įvykio, Kauno teisėsaugininkai teigė kol kas įtariamųjų neturintys. Nors ir pripažino, kad šie galėjo būti paveikti mėnulio pilnaties, kuri kaip tik pasibaigė vakar. Šio pastebėjimo fone prisiminti ir 20-ies metų senumo įvykiai, kai panašūs vokai ar siuntiniai su esą juodligės užkratu buvo populiarūs JAV, vykdžiusioje žūtbūtinį karą su teroristais.

Susisiekę šiandien ryte su jau minėta laboratorija, nuo kurios atsakymo priklausys tolesnė pradėto ikiteisminio tyrimo kryptis, Kauno teisėsaugininkai gavo atsakymą, kad bus stengiamasi įvardinti, kas buvo voke kartu su jau minėtu grėsmingu užrašu, iki darbo dienos pabaigos. Žinoma, jeigu nebus susidurta su nenumatytomis kliūtimis. O ši laboratorija šiandien dirba iki 17 val. Tuo tarpu Kauno prokurorų ir policijos, išskyrus liekančius budėti bei patruliuoti, darbo diena baigiasi valanda-dviem anksčiau. Taigi, apie ekspertų atsakymą, jeigu jis bus šiandien gautas, oficialiai gali būti pranešta tik pirmadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų