Pereiti į pagrindinį turinį

Suniokoti Žurnalistų namai: kas užsakovas?

2015-06-12 08:39

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl Kauno apskrities žurnalistų namų suniokojimo. Nors kaltininkas nuteistas, Kauno skyriaus pirmininkui Vidui Mačiuliui liko daugybė neatsakytų klausimų.

V. Mačiulis V. Mačiulis V. Mačiulis V. Mačiulis V. Mačiulis

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dėl Kauno apskrities žurnalistų namų suniokojimo. Nors kaltininkas nuteistas, Kauno skyriaus pirmininkui Vidui Mačiuliui liko daugybė neatsakytų klausimų.

Kas užsakovas?

Teisiamųjų suole vienintelis kaltinamasis – 30-metis Andrius Kalasiūnas. Teismas jį pripažino kaltu ir skyrė 1,5 metų laisvės apribojimo bausmę. Jei paskui A.Kalasiūną nesidriektų įtarimų kitomis nusikalstamomis veikomis šleifas, šią bausmę jis atliktų būdamas laisvėje.

Teismas A.Kalasiūnui priteisė atlyginti per išpuolį Žurnalistų namams padarytus materialinius nuostolius už beveik 4 tūkst. eurų, 300 eurų neturtinei žalai ir dar apie 700 eurų savo bei Žurnalistų namams atstovavusių advokatų išlaidoms atlyginti.

Nuosprendį išklausęs laidos "Krepšinio pasaulyje" rengėjas V.Mačiulis neslėpė apmaudo.

"Ikiteisminio tyrimo medžiagoje buvo aiškiai parašyta, kad veikta trise. Tai kur dar du Žurnalistų namų niokotojai? Kas užsakovas? – retoriškai klausė V.Mačiulis.

Tiesiog siaubė

2013 m. balandžio 1-osios rytą V.Mačiulis Žurnalistų namus rado nusiaubtus. Į V.Putvinskio g. esantį restauruotą mūrinuką vandalai pateko pro terasą, išmušę langą antrame pastato aukšte. Būdami viduje, išjungė vietinę signalizaciją, laidinį telefoną ir pradėjo šėlsmą.

Ant fotelio numestas išrakinėtas naujausio modelio kompiuteris, kuriame sukaupti ne tik Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus duomenys, bet ir internetinės svetainės kaunozurnalistai.lt paruoštos publikacijos, nuotraukos, piešiniai. Daugybė dokumentų mėtėsi ant grindų, kai kurie jų buvo sudraskyti, dalies dokumentų skyriaus pirmininkas nerado. Mėtėsi aplaužyti DVD diskai, kasetės, sudaužyti televizoriai.

V.Mačiulis ne kartą pats kėlė versiją, kad į Žurnalistų namus buvo įsibrauta visai nė apiplėšimo tikslais, nes išskyrus kai kuriuos dokumentus, niekas nedingo. Tiesiog viskas buvo niokojama, naikinama. V.Mačiulis tik spėliojo, ar galėjo kokią nors įtaką tokiam barbarizmui turėti iškastas nesantaikos kirvis tarp jo ir kaimynų.

Keistas sutapimas

Tuoj po išpuolio tikėtasi nusikaltėlius greitai pričiupti, nes kriminalistai ant langų duženų rado kraujo pėdsakų. Teismą byla pasiekė tik po 1,5 metų. Per tą laiką tyrimas buvo nutrauktas, nenustačius kaltininko. A.Kalasiūno pavardę tyrėjams pasakė pats V.Mačiulis. Anonimas telefonu jam išdavė galimą kaltininką.

V.Mačiulis stebisi keistu sutapimu, kad Žurnalistų namų nuniokojimo byla buvo atnaujinta tik tada, kai A.Kalasiūnas įkliuvo dėl smurto prieš merginą. Pradžioje A.Kalasiūnas buvo suimtas, paskui paleistas į laisvę, galiausiai vėl suimtas, nes įtarta, kad kelia grėsmę ikiteisminiame tyrime nukentėjusiąja pripažintai merginai.

V.Mačiulis dėliojo taškus ir purtė galvą: "Čia kažkas ne taip. Į kiekvieną posėdį ateina mergina, su kuria jis draugavo ne vienus metus. Ji aiškino, kad dar nebuvo sutikusi tokio švelnaus ir gero vyro. Kiek žinau, aną mergaitę A.Kalasiūnas užtiko su kitu, tai užvirė vyriška ambicija."

Padėjo ekstrasensai

Žurnalistas pasakojo ne mažiau kaip penkias valandas kalbėjęsis su A.Kalasiūnu, kai pastarasis buvo laisvėje. Pasak V.Mačiulio, neabejotinai nuteistasis tikrai nėra šventas. Žurnalistų namų siaubimo naktį jis tikrai buvo nusikaltimo vietoje.

V.Mačiulis linkęs manyti, kad A.Kalasiūnu buvo pasinaudota, jis įtikino pirmininką, kad nieko nepamena. Juolab kad tarpuvartėje prie Žurnalistų namų sulaukė smūgio į galvą, o atsipeikėjo visai kitoje vietoje.

V.Mačiulis savo prielaidas paremia aiškiaregių jam išsakytais pasakojimais. Po Žurnalistų namų nusiaubimo pirmininkas kreipėsi pagalbos į ekstrasensus. Jų matymuose A.Kalasiūno tarp nusikaltėlių nebuvo. Vis dėlto ekstrasensai nurodė galimus užsakovus, kuriems išaiškinti, deja, trūksta tiesioginių įrodymų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų