Sužvėrėjęs pavyduolis bus teisiamas – gresia įkalinimas iki dešimties metų

  • Teksto dydis:

Laisvės atėmimas iki dešimties metų ir penkiaženkliai ieškiniai. Tokia galima devyniolikmečio iš Vaišvydavos, vietinėje "Maximoje"  nesuvaldžiusio savo emocijų ir sunkiai sužalojusio jos kasininką, ateitis.

Kauno teisėsaugininkai baigė ikiteisminį tyrimą dėl skandalingojo liepos 6-osios incidento Vaišvydavos "Maximoje", į kurią tą vakarą su švyturėliais bei garsiniais signalais lėkė ir policija, ir greitoji. Pastarosios medikai atgal jau skubėjo su sąmonę dėl patirtos galvos traumos praradusiu šio prekybos centro kasininku.

Pirminis pranešimas, kurį tą vakarą, apie 21 val., užregistravo policija, skambėjo taip: "Nepažįstamas asmuo užpuolė prekybos centro darbuotoją, trenkdamas jam į veidą." Apie tai pranešė kažkas iš jo kolegų.

Tačiau, pradėjus ikiteisminį tyrimą, išsiaiškinta, kad šiuo išpuoliu įtariamą Beną E. nukentėjusysis pažįsta iš matymo. Jis – kitos šio prekybos centro kasininkės draugas. Ir, kaip nustatyta, tą vakarą buvo neblaivus. Tačiau ne taip smarkiai – 0,55 prom., kad negalėtų suvaldyti savo emocijų dėl to, kad ir vienas iš jo merginos bendradarbių esą taip pat šiai rodė prielankumo ženklus.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad tą vakarą įtariamasis žvėrišku galimo savo varžovo sumušimu atėjo į šį prekybos centrą su tėvu. Tačiau šis – apsipirkti, o neblaivus pavyduolis – pagal savo supratimą, vyriškai pasikalbėti.

Nustatyta, kad 26-erių nukentėjusiajam, kurį pavyduolis užpuolė einantį į kasą, buvo suduoti mažiausiai septyni smūgiai. Jis teigia prisimenantis tik pirmuosius – atsigavo jau Kauno klinikose.

Muštynes įamžino parduotuvės vaizdo kameros.

Iš pradžių ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas tik dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, už ką Baudžiamasis kodeksas numato nuo viešųjų darbų iki laisvės atėmimo iki dvejų metų. Tokia praktika tradiciškai taikoma, laukiant galutinių medikų bei teismo medicinos ekspertų išvadų. Ir šiuo atveju – nukentėjusiajam baigus gydymą Klinikose ir reabilitacijos įstaigoje ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą, o už tai gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Ir daugiau jokios alternatyvos.

Kadangi įtariamasis – dar neteistas, šis Baudžiamojo kodekso straipsnis numato ir susitaikymą, žinoma, jeigu nukentėjusysis su tuo sutiks. Tačiau ir tokiu atveju vien įtariamojo prisipažinimo neužtenka. Dar būtina atlyginti ir padarytą žalą. O nukentėjusysis prašo penkiaženklio moralinio atlygio bei atlyginti turtinę žalą, kurią patyrė dėl traumos. Be to, ieškinį dėl gydymo įtariamajam yra pareiškusi ir Valstybinė ligonių kasa.

Beną E. teis Kauno apylinkės teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra ką stebėtis kokia valdžia tokia ir ateitis Lietuvos.Seime vien peštynės, drabstymasis purvais, vagys,žmonių skurdinimas.O tam ereliui tai gailesčio irgi negali būti,nes nežinia ką dar gali pridaryti.Tai ir iš valdžios negali laukti gerų dienų juos irgi ne pro šalį už grotų nusiūsti.

Lalala

Lalala portretas
jokio pasigailejimo sitam asilui!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Tikiuosi ir pasidins ji. Labai labai tikiuosi. Tokiam maziausiai 10 metu, kad pabutu kitiems gaideliu :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių