Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl nuodingų medžiagų Taikos pr. evakuoti žmonės

2015-05-07 12:31

Ketvirtadienio popietę Kaune, Taikos pr., paskelbtas pavojus. Greta 171a namo buvę žmonės evakuoti, vienas vyras dėl apsinuodijimo išvežtas į ligoninę.

Ketvirtadienio popietę Kaune, Taikos pr., paskelbtas pavojus. Greta 171A namo buvę žmonės evakuoti, vienas vyras dėl apsinuodijimo išvežtas į ligoninę.

Nukentėjo 53-ejų metų darbininkas A. Č., statybvietėje vairavęs traktorių ir juo stumdęs žemes. Cheminės medžiagos pasklido, kai traktorius atkasė ir užkliudė maždaug 700 litrų talpą, iš kurios ėmė tekėti gelsvos spalvos chemikalai ir pasklido aitrus kvapas.

Greta įsikūrusio serviso vadovas Kazys Samulionis pasakojo, kad aitrus kvapas buvo jaučiamas ir serviso patalpose. "Darbuotojus išleidome namo. Servisą uždarėme. Beveik visa diena nuėjo šuniui ant uodegos", – teigė K.Samulionis.

Jis pasakojo, kad teritorijoje, kurioje įvyko nelaimė, statoma gamykla.

Atvykus ugniagesiams, teritorija buvo aptverta 250 m spinduliu, evakuota apie 100 darbuotojų iš aptvertoje teritorijoje esančių įmonių.

"Darbininkas pajuto, kad jam sunku kvėpuoti, jis buvo nuvežtas į ligoninę. Ten jam nustatytas apsinuodijimas", – pasakojo Kauno ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė. Vyras paguldytas į Intensyviosios terapijos skyrių

Apie pasklidusias nuodingas chemines medžiagas informuotos specialiosios tarnybos. Iškviesti atliekas tvarkančios bendrovės "Žalvaris" atstovai, kad chemines medžiagas surinktų į specialias talpas ir nebeliktų pavojaus aplinkiniams.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osis komandos ugniagesys gelbėtojas Arūnas Remeika, apsaugotas specialiais su cheminėmis medžiagomis dirbti skirtais drabužiais ir kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis, gebantis valdyti sunkiąją techniką, iškėlė iš grunto statinę su pavojingomis medžiagomis.

Pažeistas indas buvo hermetizuotas, sustabdytas cheminės medžiagos nutekėjimas, po to, pasitelkus papildomą techniką, atvežtas transportavimo konteineris ir į jį perkeltas rastasis indas, surinktas galimai užterštas gruntas.

Visi įvykyje dalyvavę ugniagesiai gelbėtojai buvo apžiūrėti mediko (įvertinta jų sveikatos būklė). Jiems suteikta profilaktinė pagalba bei rekomenduota stebėti sveikatą. Gelbėjimo darbams vadovavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų