Tarp ieškomiausių Europoje buvęs kamuolinis teisiamas atskirai nuo sėbrų: tarp jo aukų – ir Daktarai

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismą prieš porą savaičių pasiekė Edgaro Kalasūno, kuris pastaraisiais metais ne kartą buvo minimas ieškomiausių Europos nusikaltėlių sąrašuose, byla. Po to, kai jis pernai spalį pats pasidavė Lietuvos teisėsaugai, atvykęs į vieną iš jos įstaigų.

Beveik penkerius metus ieškotas 41-erių E. Kalasūnas teisėsaugininkų siejamas su Kamuolinių nusikalstamu susivienijimu. Kaip ir daliai prieš Kauno apygardos teismą jau stojusių jo sėbrų, jis kaltinamas L. Ž., kuris buvo teistas, tačiau nesietas su organizuoto nusiklastamumo pasauliu, itin žiauriu nužudymu iš chuliganiškų paskatų Chemijos gatvės bendrabutyje 2007-ųjų lapkritį bei daugelį šokiravusiu išpuoliu prieš Henriko Daktaro šeimos pilį Užliedžiuose, kuris teisiškai įvertintas kaip neteisėtas disponavimas ginklais bei sprogmenimis, viešosios tvarkos pažeidimas bei svetimo turto sugadinimas visuotinai pavojingu būdu.

Tačiau E. Kalasūno bylos nuspręsta prie Kamuolinių nusikalstamo susivienijimo bylos neprijungti, nes tai darant kitų iš užsienio susigrąžintų taip pat ten besislapsčiusių kamuolinių atžvilgiu, teko iš naujo garsinti nemažos apimties šios bylos kaltinamąjį aktą. Be to, ji jau atversta – vyksta liudytojų apklausos.

Todėl E. Kalasūnas, kuriam suėmimas už akių buvo skirtas dar 2019-aisiais, o po jo sulaikymo yra tęsiamas iki šiol, bus teisiamas atskirai nuo sėbrų.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, jis parodymų neduoda. Nelinkęs atskleisti ir, kur tiek laiko slapstėsi.

L.Ž., kurio itin žiauriu nužudymu dėl chuliganiškų paskatų kartu su kitais kamuoliniais kaltinamas E. Kalasūnas, tada buvo suduota šešiolika smūgių rankomis, kojomis, strypu bei stikliniu buteliu į įvairias kūno vietas. Taip pat – į galvą. Iš dar septynių kartu su E. Kalasūnu šioje žiaurioje egzekucijoje, remiantis kaltinamuoju aktu, dalyvavusių kamuolinių, du teismo už tai nesulaukė. Vienas dingo be žinios, kitas mirė, dar prieš perduodant šią bylą teismui.

Iš penkių kartu su E. Kalasūnu Daktarų pilaitės apšaudymu automatu „Kalašnikov“ bei granatos įmetimu į jos teritoriją kaltinamų kamuolinių šiandien gyvi – tik trys. Remiantis kaltinamuoju aktu, idėja parodyti tokiu būdu savo viršenybę prieš nusikalstamo pasaulio lyderiu tuo metu laikytą Henriką Daktarą, kuris jau slapstėsi nuo teisėsaugos, jiems gimė bevartojant alkoholį. Ir ši idėja įgyvendinta po pusantros paros – 2008-ųjų gruodžio 19-osios naktį – apie 3 val.

Oficiali minėtos pilies Užliedžiuose savininkė – H. Daktaro sutuoktinė yra pripažinta šioje byloje nukentėjusiąja. R. Daktarienė yra pareiškusi pusketvirto tūkstančio eurų ieškinį dėl patirtos turtinės žalos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas portretas
Ką kacapų mordos, radot progą pavemti.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Tai gal jis čia iš Stepukonio ir Šmortos mokyklos mokytojas ?

JOGAILA

JOGAILA portretas
TARTAUTINIU MASTU TURI BUT SUIMTAS NUSIKALTELIS ZELENSKIS
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių