Tarptautinis tyrimas atvedė į Kauną – FNTT krėtė automobilių prekybos bendrovę

  • Teksto dydis:

Atliekant tarptautinį tyrimą dėl mokesčių vengimo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas ir apklausas Kauno bendrovėje.

Kaip antradienį pranešė FNTT, buvo vykdomas iš Prancūzijos gautas tyrimų orderis, tiriamas pridėtinės vertės mokesčio vengimas lengvųjų automobilių prekybos sektoriuje.

Atliekant kratas rasti reikšmingi tyrimui buhalterinės apskaitos dokumentai. Pasak FNTT, anksčiau buvo manoma, kad jie yra sunaikinti ir paslėpti, tačiau šios prielaidos nepasitvirtino.

Šiuo metu vyksta priešpriešinės informacijos rinkimas, gaunama informacija iš bankų, vykdomos apklausos.

Tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūra.

„Deja, kadangi tai – ikiteisminio tyrimo duomenys, bendrovės pavadinimo pasakyti neturiu galimybės“, – paklausta daugiau detalių portalui kauno.diena.lt atsakė Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė.

Procesiniai šio plataus tyrimo veiksmai vienu metu atlikti ir Bulgarijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Rumunijoje, Ispanijoje.

Visa operacija koordinuojama iš centrinės būstinės tarptautinės agentūros „Eurojust“, kuri užsiima teisminiu bendradarbiavimu baudžiamosiose bylose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
jurijau MATOMAI PERSIRIJAI TAIS PRODUKTAIS,SUVIDURIAVAI IR PRADĖJAI KLIEDĖTI.PAVALGYK RYŽIŲ,GAL PADĖS.

Jurijus

Jurijus portretas
VIČI prekyba automobiliais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių