Dėl pacientės mirties nuteisto Kauno chirurgo skundas liko nenagrinėtas

Dėl pacientės mirties nuteisto chirurgo Žilvino Saladžinsko bylą apeliacine tvarka nagrinėjantis Kauno apygardos teismas atidėjo pirmąjį posėdį, proceso šalims nespėjus susipažinti su vienu iš trijų pateiktų apeliacinių skundų.

Anksčiau buvo skelbta, jog apkaltinamąjį nuosprendį Ž. Saladžinskui apskundė jo advokatas Kristupas Ašmys, kuris prašė atnaujinti įrodymų tyrimą, panaikinti nuosprendį ir Ž. Saladžinską išteisinti.

Taip pat nuosprendį apskundė Kauno klinikos, irgi prašiusios chirurgą išteisinti, o ieškinius spręsti civilinio proceso tvarka.

Teismo posėdyje trečiadienį paaiškėjo, jog apie gautą trečią skundą proceso dalyviai sužinojo likus per mažai laiko.

Šiame skunde dar viena mediko advokatė Lina Andriuškevičienė prašo atnaujinti įrodymų tyrimą, panaikinti nuosprendį ir Ž. Saladžinską išteisinti, civilinius ieškinius palikti nenagrinėtus.

Prokurorė Auksė Lipkevičienė teigė, jog apie šį skundą sužinojo tik praėjusią savaitę ir, kadangi jis yra 25 lapų apimties, neturėjo galimybės į jį įsigilinti ir tinkamai įvertinti visuose trijuose skunduose dėstomų aplinkybių.

Šio skundo negavęs ir su juo nesusipažinęs teigė esąs ir K. Ašmys, todėl prašė teismo skirti tam laiko.

Teismas prašymą tenkino ir nusprendė posėdį atidėti. Prie bylos jis grįš tik rudenį – rugsėjo 16 dieną.

Ž. Saladžinską šioje byloje gina trys advokatai: K. Ašmys ir Dalius Gintautas medikui atstovavo ir bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme. Trečiadienio posėdyje taip pat dalyvavo advokatė Eva Jonutytė.

Kauno apylinkės teismas Ž. Saladžinską kovą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir tarnybos pareigų neatlikimo nuteisė dvejų metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant pusantrų metų. Taip pat jam skirta 753 eurų bauda ir dvejus metus uždrausta dirbti medicinos įstaigose.

Iš Kauno klinikų trims nukentėjusiesiems teismo sprendimu priteista atlyginti 120 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Bylos duomenimis, 2015 metais chirurgas pacientei atliko storosios žarnos naviko šalinimo operaciją, tačiau prieš ją nepadarė visų būtinų tyrimų diagnozei patikslinti.

Per operaciją medikas pažeidė moters blužnį, išsivystė kraujavimas ir blužnis buvo šalinama, o šios procedūros metu pažeidus kasą, išsivystė ūmus kasos uždegimas ir pacientė mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOSIRDI PADEKA

NUOSIRDI PADEKA portretas
Labai nuosirdus,atsakingas operacineje / dare ne viena operacija sis daktaras/ visuomet po operacijos labai domisi kaip laikosi ligonis.Nuosirdumas begalinis sio gydytojo ligoniui tampa tarsi ir lengviau pergyventi ta skausma po operacijos,kai mato kad daktaras juo rupinasi.Tariu Jam nuosirdu aciu uz isgelbeta gyvybe nes jau butu seniai ,,suvalges mane ,,vezys,,

...

... portretas
KAIP galima Mengelei dirbti uždraust?..

Pensininkė - Lyda Gudonienė

Pensininkė - Lyda Gudonienė portretas
Per gyvenimą turėjau 8 operacijas. Esu dėkinga visiems chirurgams, kurie pratęsė mano gyvenimą šiame pasaulyje. Aš žinau keletą atvejų, kai žmonės neturėjo nė 1 operacijos ir mirė jaunesni už mane. Kiek Dievas paskyrė gyventi šiame pasaulyje, tiek žmogus ir gyvena. Ir nė minutės ilgiau.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių