Teismas: aplinkosaugininkai pagrįstai nurodė pakeisti taršos leidimą „Ekologistikai“

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos agentūra pagrįstai įpareigojo Alytaus padangų perdirbimo gamyklą „Ekologistika“ pasikeisti turimą taršos leidimą, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė „Ekologistikos“ skundą Aplinkos apsaugos agentūrai dėl sprendimo, įpareigojančio pateikti paraišką pakeisti taršos leidimą, teisėtumo. Teismo vertinimu, agentūra taršos leidimo peržiūros procedūrą pradėjo turėdama pagrindą.

„Po pastato teritorijoje įvykusio gaisro pastato konstrukcijos iš esmės pasikeitė, dėl to, pagal Atliekų naudojimo ir šalinimo reglamentą, negalimas ne tik atliekų naudojimo ar šalinimo technologinis procesas, bet ir atliekų laikymas numatytose zonose ir tam tikromis sąlygomis“, – pranešė teismas.

Anot jo, „Ekologistikos“ argumentai niekaip negali paneigti jos pareigos nesilaikyti įstatymo reikalavimų ir pastate, kuris neatitinka taršos leidimo reikalavimų, laikyti atliekas.

Aplinkos apsaugos departamentas 2019 metų spalį kreipėsi į Aplinkos apsaugos agentūrą, prašydamas

peržiūrėti taršos leidimo, išduoto „Ekologistikai“, sąlygas ir atlikti pakeitimus, kadangi dėl tuomet vykusio gaisro „Ekologistikos“ Alytuje esančiose gamybinėse patalpose pasikeitė įrenginių veikimo, atliekų tvarkymo įrenginiuose vykdomos atliekų apdorojimo ir laikymo veiklos galimybės.

Aplinkos apsaugos agentūra pernai gegužę įpareigojo „Ekologistiką“ per 40 dienų nuo sprendimo gavimo dienos pateikti paraišką pakeisti taršos leidimą.

Agentūros teigimu, tokia veikla, kokia turėtų būti vykdoma pagal šiuo metu galiojančio taršos leidimo sąlygas, neįmanoma dėl po gaisro nukentėjusių statinių būklės ir dėl to galimai pasikeitusių įrenginių veikimo, pajėgumų ir apimčių.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo 2019 metų spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių