Teismas: „Kauno vandenys“ už aplinkos taršą turi sumokėti 0,6 mln. eurų baudą

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybės bendrovė „Kauno vandenys“ už aplinkos teršimą pavojingomis medžiagomis turi sumokėti beveik 672 tūkst. eurų baudą, galutinai nusprendė teismas. Sankcija yra 2,2 karto mažesnė nei įmonei skyrė aplinkosaugininkai.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 17 dieną iš dalies tenkino bendrovės skundą ir sumažino jai Vilniaus apygardos administracinio teismo pernai rugsėjį priteistą 832 tūkst. eurų baudą.

„Bendrovė iš tiesų nuslėpė minėtus teršalus – nebuvo atidi ir rūpestinga, veikė aplaidžiai, o net žinodama, kad aplinką teršia – sąmoningai nevykdė pareigos gauti leidimą tokiems teršalams išleisti, tvarkyti tokių teršalų apskaitą bei deklaruoti jų kiekius ir atitinkamai sumokėti mokestį už aplinkos teršimą“, – rašoma teismo nutartyje.

„Kauno vandenys“ teismuose pripažino, kad su nuotekomis į paviršinius vandenis 2014–2018 metais galimai leido ftalatus, tačiau nesutiko su Aplinkos apsaugos departamento pritaikytu 50 kartų didesniu baudos tarifu.

2020 metų kovą departamentas „Kauno vandenis“ buvo nubaudęs 1,5 mln. eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedriux

Giedriux portretas
O bajeris tame, kad ftalatams nebuvo taikomos normos, todėl tik tyrėsi ir nieko nedarė. O paskui aplinkosaugininkai sugalvojo ir pritaikė atbuline data ir už tai uždėjo baudą. Kiek žinoma, Lietuvoje nėra technologijų, kad eitų išvalyti ftalatus. Jei įrengs pagal naujausias brangiausiais pasaulines technologijas, tai vanduo kainuos oiiiii kiek daug. Pasaulyje labai nedaug kur taikomos tokios technologijos. O LT pati turtingiausia ir inovatyviausia pasaulyje, todėl galima krauti baudas. Ir tai liečia visas nuotekų valyklas, ne tik Kauno vandenis.

Tai kas per maumai

Tai kas per maumai portretas
Ten dirba? Turbūt popieriniai biurokratai? Baisu tokia nekompetencija.... išvaikyti visus alei vienas iš ten, nes prieš tai 1,5 mln, dabar 0,6 mln. Tai kaip čia yr??? Užtat kokie mandri prieš verslininkus... biurokratai sukakoti.. sedi ir pamsta iš valdiškų pinigų.

Zuikis

Zuikis portretas
O "Vandenų" vadovo neatleido? Baudą išskirstys vartotojams, o direktorius toliau vadovaus lyg niekur nieko? Galbūt iki sekančių kartų?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių