Garsioji D. Bugavičiaus nužudymo byla: atskleisti tikrieji nusikaltimo motyvai

Prokuratūra teismui nagrinėti perdavė Deimanto Bugavičiaus nužudymu įtariamų dviejų estų ir lietuvio bylą, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Lietuvos kriminalinė policija šių metų gegužę skelbė, kad išaiškino 22 asmenų tarptautinę ginkluotą grupuotę, įtariamą organizavus kauniečio D. Bugavičiaus nužudymą.

Primename, kad jai iš neįgaliojo vežimėlio vadovavo spalvingos kriminalinės praeities Sergejus Bėglikas.

48 metų buvęs Klaipėdos kriminalinio pasaulio autoritetas S.Bėglikas praeityje pateko į automobilio avariją, todėl pastaraisiais metais yra priverstas sėdėti neįgaliojo vežimėlyje. Tačiau tai jam nė trupučio netrukdė ne tik verstis kriminaline veikla, bet ir vadovauti tarptautinei narkotikų kontrabanda besivertusiai gaujai. Maža to, jis aktyviai dalyvaudavo tarptautiniuose neįgaliųjų kūno rengybos čempionatuose. Pagrindinės gaujos narių sueigos vykdavo Ispanijoje, kurioje S.Bėglikas gyvena jau bemaž penkiolika metų.

Sergejus Bėglikas

Policija teigė, kad būtent tyrimas dėl D. Bugavičiaus nužudymo leido išaiškinti šią grupuotę. Tyrimo metu atlikta 40 kratų, jų metu rasta maždaug 8 mln. eurų vertės grynųjų pinigų, deimantų, aukso luitų, brangenybių ir prabangių automobilių.

Užsieniečiai Arle Grabi ir Hansas Erikas Ehvertas buvo nužudymo vykdytojai, o išaiškinant grupuotę sulaikyti ir D. Bugavičiaus nužudymo užsakovai. Jau anksčiau pasigirdo kalbų, kad pastarieji – S.Bėglikas ir šiuo metu vis dar besislapstantis kaunietis Renaldas Kanys.

Renaldas Kanys

Nusikaltimu įtariamus užsienio piliečius policija sulaikė praėjusių metų rugpjūtį. Šie asmenys užsienio šalies teisėsaugai yra žinomi, vienas iš jų teistas du kartus.

Taip pat sulaikytas vienas Lietuvos pilietis Ričardas Baika. Lietuvis teistas nebuvo, bet jis žinomas teisėsaugai.

„Mes manome, kad surinkome pakankamai duomenų pagrindžiančių jų kaltę“, – per spaudos konferenciją sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Pagrindiniai žmogžudystės motyvai

Jis atskleidė, kad buvo keli nužudymo motyvai. Pagrindinis motyvas buvo manymas, kad D. Bugavičius kelia grėsmę jų nusikalstamam susivienijimui, prekybai narkotikais.

R. Kiškis pabrėžė, kad D. Bugavičius galėjo kelti grėsmę nusikalstamo susivienijimo pasidalinimui įtakos sferomis.

Visiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

D. Bugavičius savo vairuojamame automobilyje „Mercedes-Benz“ buvo nušautas 2015-ųjų lapkričio 6-ąją Kaune.

Ikiteisminio tyrimo surinktais duomenimis asmenys, dalyvavę padarant šį nusikaltimą, į įvykio vietą atvyko ir iš jos pasišalino automobiliu „Renault Megane“.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Tyrimas užtruko daugiau nei trejus metus. D. Bugavičius policijai buvo žinomas, anksčiau teistas. Žiniasklaida skelbė, kad jis sietas su Agurkinių gauja.

„Remigijaus Morkevičiaus nužudymo byla yra susijusi su šiuo nusikalstamu susivienijimu, bet nėra susijusi su D. Bugavičiaus nužudymu“, – pridūrė R. Kiškis.

Žinomas bušido kovotojas R. Morkevičius Kaune, prie daugiabučio, buvo nušautas 2016 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tyla apie bušido garsenybės nužudymą?

tyla apie bušido garsenybės nužudymą? portretas
O kodėl tokia tyla tyla ilga ilga apie bušido garsenybės Morkevičiaus nužudymą, juk jo atvejis labiau netipiškas, jis ir nebuvo vadas žulikų, kiek spauda rašė nebuvo labai pasiturintis. Aplamai jo interviu televizijai keistoki, jis ten mini "šulus" ( berods Grybauskaitę lyg dar Landsbergį) ? Policija ir teismai jo atžvilgiu buvo įtartinai švelnūs?

Miestietis

Miestietis portretas
Tos lupos per sprindi ar pusantro zemiau bambos

Vova

Vova portretas
Kaip reikalinga mirties bausme,kad kalėjimo ziurkes ne teistu,o kartu ir saudytu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių