Pereiti į pagrindinį turinį

Teismui perduota dar viena kyšininkavimu įtariamo policininko byla

2014-12-05 17:51
BNS inf.
Artūro Morozovo nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai šią savaitę Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kyšininkavimu įtariamas Kaišiadorių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio patruliui A.K.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2013 metų spalio mėnesį Kaišiadorių rajone iš V.A., pažeidusio kelių eismo taisyklių reikalavimus, už tai, kad jo pažeidimas nebūtų užfiksuotas, Kaišiadorių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio patrulis A.K., kaip įtariama, paėmė 100 litų kyšį.

Ikiteisminio tyrimo metu V.A. buvo pareikštas įtariamas dėl papirkimo. Šis asmuo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pasak policijos pranešimo, teismui perduota baudžiamoji byla buvo išskirta iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato VPK Imuniteto skyriuje atliekamo didelės apimties tyrimo, kurio metu buvo atskleistos Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos padaliniuose dirbančių policijos pareigūnų, vykdančių eismo priežiūrą, korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Lapkričio pabaigoje Kauno apygardos prokuratūros prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti dviem Kaišiadorių patruliams.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patrulis 33 metų P.D. ir patrulė 30-metė Ž.Z. 2013 metų spalio mėnesį Kaišiadorių rajone, už tai, kad nebūtų tinkamai užfiksuotas padarytas kelių eismo taisyklių pažeidimas - transporto priemonės vairavimas, esant neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, iš R.B. galimai paėmė 600 litų dydžio kyšį. Pareigūnams buvo paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jų atžvilgiu taip pat atliekamas ir tarnybinis patikrinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų