Teismui perduota piniginės aferos Kauno V. Kudirkos progimnazijoje byla

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kurioje kaltinimai pareikšti buvusiai Kauno V. Kudirkos progimnazijos vyriausiajai buhalterei Renatai Glavickienei, jos sutuoktiniui bei šios mokymosi įstaigos direktorei Danguolei Bagdonienei.

Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, per ikiteisminio tyrimą, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba, nustatyta, kad šios progimnazijos 44 metų buhalterė, veikdama drauge su savo sutuoktiniu, pasisavino didelės vertės svetimą turtą, siekiantį daugiau nei 50 tūkst. eurų.

Kaip jau rašyta, nusikalstama veika vyko nuo 2013-ųjų rugpjūčio iki 2014 metų pabaigos. Šiuo metu jau buvusi minėtos progimnazijos vyriausioji buhalterė R.Glavickienė įtariama organizavus įvairių prekių – žaislų, baldų, grindinio plytelių ir paslaugų pirkimus asmeninėms reikmėms.

Įtariamoji savo namuose, darbo ir kitose vietose prisijungdavo prie progimnazijos bankinių sąskaitų ir iš jų sumokėdavo už šias prekes ir paslaugas, skirtas jai pačiai. Norėdama nuslėpti neteisėtą veiką, ji išsiųsdavo prekių atsiimti savo sutuoktinį. O šis ant sąskaitų faktūrų pasirašydavo ne savo pavarde, o progimnazijos direktorės pavaduotojo ūkio reikalams, kuris minėtu laikotarpiu buvo atsakingas už mokymosi įstaigos vykdomus pirkimus.

Nusikalstama veika išaiškėjo 2015 metų kovą, kai pats direktorės pavaduotojas ūkio reikalams parašė tarnybinį pranešimą progimnazijos vadovei. Jo teigimu, iš buvusios vyriausiosios buhalterės jis negavo ataskaitų apie materialių vertybių nurašymą nuo 2012 metų.

Ikiteisminio tyrimą atlikę pareigūnai konstatavo, kad progimnazijos direktorė D.Bagdonienė galėjo užkirsti kelią šiam neteisėtam lėšų pasisavinimui, todėl jai pareikšti kaltinimai dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo.

D.Bagdonienė/E. Butkevičiaus nuotr.

Kaltinimai dokumentų dėl bendrininkavimo pasisavinant didelės vertės turtą bei dokumentų klastojimo pareikšti ir buvusios buhalterės sutuoktiniui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės pripažinti nelinkęs.

Tyrimo metu buvo apklausta daugiau nei 20 liudytojų – prekes pardavusių bendrovių darbuotojai, progimnazijos darbuotojai ir kaltinamų sutuoktinių artimieji.

Byla perduota Kauno apygardos teismui. Buvusiai buhalterei gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų, jos sutuoktiniui – iki trejų, progimnazijos direktorei – iki dvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To mh

To mh portretas
Ponas, kurį minit, jau senų seniausiai yra kitos „vyrelis”. Be visos kitos pasenusios info.

Pilietis

Pilietis portretas
Pagaliau. Bet ar nors vienas sės?

As

As portretas
Kažkada gi turėjo tai išaiškėti......
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių