Pereiti į pagrindinį turinį

"Tik gėlės" laukia nuosprendžio

2014-06-04 07:57

Kauno apylinkės teisme baigiama nagrinėti bendrovės "Tik gėlės" baudžiamoji byla. Bendrovės vadovas ir darbuotojai kaltinami PVM grobstymu. Liko du posėdžiai – paskutinis teisiamųjų žodis ir nuosprendžio paskelbimas.

Redakcijos archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teisme baigiama nagrinėti bendrovės "Tik gėlės" baudžiamoji byla. Bendrovės vadovas ir darbuotojai kaltinami PVM grobstymu. Liko du posėdžiai – paskutinis teisiamųjų žodis ir nuosprendžio paskelbimas.

Kaltinamųjų suole atsidūręs įmonės savininkas Mindaugas Sakalauskas kaltinamas į valstybės biudžetą nesumokėjęs daugiau kaip pusės milijono litų.

Kartu su juo teisiama ir direktorė Laimutė Bartkevičienė, buhalterė Daiva Kocal ir sukčiavimu įtariama bendrovės "Rilitcas" vadybininkė Renata Pažėrienė.

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Marius Venskūnas pasiūlė bausmes teisiamiesiems: M.Sakalauskui – trejus metus laisvės atėmimo, L.Bartkevičienei ir D.Kocal – po dvejus, R.Pažėrienei – pusantrų metų laisvės atėmimo. Taip pat skirti 200 MGL baudą.

Kaltinimai "Tik gėlės" byloje pareikšti dėl PVM ir pelno mokesčio grobstymo. Ikiteisminį tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos pareigūnai suskaičiavo, kad atsakingi bendrovės "Tik gėlės" asmenys valstybės biudžetui padarė per 600 tūkst. litų turtinės žalos.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad bendrovė "Tik gėlės" Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktose deklaracijose sumažino maržą, nuo kurios buvo apskaičiuota pardavimo PVM, taip per metus nedeklaravo beveik 2 mln. litų pardavimo pajamų.

Bendrovė iškreipė savo veiklos tikrąją ekonominę esmę ir išvengė per 342 tūkst. litų pardavimo pajamų bei daugiau nei 280 tūkst. litų pelno mokesčio. Aiškinantis šią aferą per ikiteisminį tyrimą buvo atliktos 47 kratos – iš jų 43 kratos mažmenine prekyba gėlėmis besiverčiančiose bendrovėse.

Per ikiteisminį tyrimą buvo apklausti ne vienos įmonės atstovai. Dalis jų, apklausiami teisme, trejų metų senumo įvykius dabar jau pasakojo visai kitaip nei per anuometes apklausas. Teisme aiškintasi, kokia kompiuterine programa apskaitydama savo prekes naudojosi bendrovė "Tik gėlės".

Programą diegęs specialistas ją pavadino verslo valdymo sistema. Ji buvo naudojama gėlėms pirkti. Programuotojas patvirtino pastebėjęs, kad bendrovė suvesdavo skirtingas gėlių kainas. Liudytojas tvirtino, kad jo įdiegta programa nebuvo buhalterinė. Per ikiteisminį tyrimą minėta programa buvo pripažinta  juodosios buhalterijos prototipu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų