Tragedija pakaunėje: daugėja įrodymų, kad dviejų vyrų mirtį prišaukė ne smalkės

Kauno teismo medicinos ekspertams, atlikusiems vakar Vilkijos apylinkių seniūnijos Daugeliškių kaime aptiktų dviejų negyvų vyrų, kurie, kaip teigta policijos suvestinėse, pirminiais duomenimis, apsinuodijo smalkėmis, palaikų skrodimą, jų mirties priežasties nustatyti nepavyko. Bus prašoma kolegų iš Vilniaus pagalbos, kuriems išsiųsti paimti mėginiai. Tačiau daugėja įrodymų, kad šių pusamžių vyrų mirties priežastis negalėjo būti ta, kurią linkę įtarti teisėsaugininkai.

Nauji faktai

Po portalo kauno.diena.lt publikacijos, pabendravus su Vilkijos apylinkių seniūnu Arūnu Bačiūnu, namo, kuriame įvyko tragedija, šeimininko dukros patikino, kad jo kaminas buvo nugriautas dar rudenį ir jų tėvas krosnimi nesinaudojo jau nuo tada, žiemą pasišildydamas specialiai šiuo tikslu uždegama dujine virykle. Ir to užtekdavo, nes pastaruoju metu jis gyveno vienas, o ligota sutuoktinė – pas dukras.

Be to, paaiškėjo, kad praėjusio šeštadienio, kada, greičiausiai, įvyko tragedija, vakarą šio namo šeimininko svečias buvo užsukęs į Daugeliškių parduotuvę, tačiau pirko joje tik alų. O iš minėto 0,7 litro butelio, kuris buvo rastas ant virtuvės, kurioje aptikti lavonai, stalo buvo nugerta vos 300 gramų. Taigi, panašu, kad tokio kiekio mįslingo šio butelio turinio galėjo ir užtekti įvykti tragedijai. Apie tai bylojo ir mirusiųjų pozos.

Buvo pasigesta tik vieno

Kaip jau rašyta, anot Vilkijos apylinkių seniūno, paskutinį kartą gyvus šiuos vyrus vietiniai matė antroje šeštadienio pusėje. 1972 m. gimusį R. G. važiuojantį dviračiu. Panašu, kad į svečius pas namo, kuriame įvyko ši mįslinga nelaimė, šeimininką E. B. , gimusį 1966 m. Šį paskutinį kartą gyvą kaimynai matė tądien po pietų kalbantis mobiliuoju telefonu.

Ligoninėje šio įvykio metu gulėjusi E. B. žmona sutuoktiniui neprisiskambino nuo sekmadienio. O trečiadienio ryte, kai vėl buvo tas pats, o ją išrašinėjo iš ligoninės, ji paskambino draugei ir paprašė, kad ši nueitų ir pažiūrėtų, kur dingęs jos sutuoktinis.

Tačiau draugė peradresavo šį prašymą jaunesnei kaimynei, kurios sutuoktinis, nuėjęs į E. B. namus, kurių durys buvo neužrakintos, ir rado šį bei jo svečią negyvus.

Namo šeimininkas sėdėjo be gyvybės ženklų atsirėmęs į krosnį. Toks pats jo svečias gulėjo ant grindų. Policijos suvestinėje akcentuojama, kad kūnai buvo be smurto žymių.

Asociatyvi Shutterstock nuotr.

R. G., gyvenusio gretimame Palazduonio kaime su sesers šeima bei tėvu, niekas nebuvo pasigedęs, nes jis, dažnai talkindavęs E.B. ūkio darbuose, ir anksčiau ne visada grįždavo nakvoti į namus.

Iškalbingos detalės

Anot Vilkijos apylinkių seniūno, policijos versija, kad šie vyrai, greičiausiai, apsinuodijo smalkėmis, nes rasta aprūkusi siena ties krosnimi, o name tvyrojo kažkoks keistas kvapas, jam buvo mažai tikėtina iš pat pradžių.

Atvykus į tragedijos vietą, į akis krito, kad ant E. B. namo nėra kamino – iš jo telikęs vienas plytgalis.

O versijai, kad neblaivus šeimininkas, pamiršęs apie kamino būklę ar dėl girtumo, galėjo užkurti krosnį, prieštaravo ir tai, kad šeštadienį Daugeliškiuose buvo 25 laipsniai karščio.

Be to, jau po policijos išvykimo į įvykio vietą atvykęs gaisrų tyrėjas konstatavo, kad namo krosnis mažiausiai kelias savaites nebuvo kurta.

Aleksoto tragedijos šešėlis

Po tokios įvykių sekos žvilgsnis ir nukrypo į ant virtuvės stalo stovėjusį butelį. Anot seniūno, jis buvo su banderole, o etiketėje teigta, kad tai –„Ledinė degtinė“. Tačiau, kas buvo jo viduje, – neaišku.

„Ir tai reikia išsiaiškinti, kuo greičiau!“ – įsitikinęs Vilkijos apylinkių seniūnas, turėdamas galvoje 2021-ųjų vasaros tragediją Kaune, Aleksote, kuomet nuo neaiškios kilmės alkoholio lyg lapai rudenį pradėjo kristi vietiniai gyventojai.

Kauno policija dėl vakarykščio radinio Daugeliškiuose pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Jam vadovaujanti prokurorė portalui kauno.diena.lt šiandien priešpiet teigė, kad, kol neatliktas rastų palaikų skrodimas, pagrindinė versija dėl ko galėjo įvykti tragedija – apsinuodijimas smalkėmis. Tačiau baigiantis darbo dienai, patvirtino, kad palaikų skrodimas į šį klausimą neatsakė. Ir jau buvo linkusi abejoti ankstesne pagrindine versija.

Tuo tarpu Vilkijos apylinkių seniūnas portalą kauno.diena.lt tikino, kad jų apylinkėse jokių „pilstuko“ taškų nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durniai,\\\\\...////

Durniai,\\\\\...//// portretas
skiepykitės,nes mirtis nupirkta už jūsų debilų pinigus.___Idijotai palaiko tą kruviną biznį.

rt

rt portretas
mentai kaip visada debilai, jie ir prie 35 karščio sakytų kad "turbūt nuo smalkių", taip kaip yra toks debilas mentas Jurbarke Vaidotas Valošinas

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Pas mus kaime "taškas" virš 30 metų ir per jį nemažai iškeliavo anapilin( pamažu ir po vieną),bet jai kas ,tai būtų sakoma,kad jokių "taškų "nėra
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių