Tragedija sutinkant Naujuosius: 18-metės mirtis – per kietas riešutėlis ekspertams

  • Teksto dydis:

Aštuoniolikmetės, netikėtai mirusios per Naujųjų metų sutikimą viename Žaliakalnio bute, palaikų skrodimas nei patvirtino, nei paneigė, kad ši tragedija galimai susijusi su apsinuodijimu stipriai veikiančiomis toksinėmis medžiagomis. Dar nėra atsakymų ir, ar nebuvo jų kartu su velione šventusios kompanijos organizme.

Kaip jau rašyta, pranešimą apie viename M.Jankaus gatvės name, kaip paaiškėjo – dviejų indų nuomojamame bute, rastą negyvą 2001 m. gimusią merginą Kauno policija gavo sausio 1-ąją – 6.41 val.

Apie tai pranešė velionei kviesti greitosios medikai, kurie dar bandė jau be gyvybės ženklų rastą aštuoniolikmetę gaivinti. Tačiau visos jų pastangos buvo bergždžios.

Pirminiais duomenimis, greitosios medikus kvietė kažkas iš šiame bute vykusio Naujųjų metų sutikimo pokylio, per kurį aštuoniolikmetei pasidarė bloga, dalyvių.

Greitosios medikų informuotai policijai, atskubėjusiai į įvykio vietą net keturiais automobiliais, kilo įtarimas dėl nelaimėlės aprangos. Tačiau, jokių išorinio smurto žymių ant jos kūno pirminės apžiūros metu, kaip ir atliekant palaikų skrodimą, nerasta. Dėl ko neatmetama, kad ji galėjo pradėti nusirenginėti, kai pasijuto blogai.

Kaip paaiškėjo, nelaimėlė – ne kaunietė. Ji buvo atvykusi sutikti Naujųjų metų minėtame Žaliakalnio bute su drauge. Pirminiais duomenimis, iš Vilniaus, kur mokėsi, nors iki tol gyveno kitur.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Konstatavus vienos iš vakarėlio dalyvių mirtį, į policiją tą rytą buvo atvežta apie dešimt jo dalyvių. Kilus įtarimui, kad jie kažko pavartoję, buvo paimtas visų šlapimas. Atsakymo į šį klausimą dar nėra.

Pirminiais duomenimis, Naujuosius metus minėtame M.Jankaus gatvės bute sutiko įvairių tautybių keliolikos žmonių kompanija. Tarp studentų buvo ir dirbančiųjų. Ir neatmetama, kad be lietuvių bei indų, sudariusių mišrias poras, čia galėjo linksmintis ir kitų tautybių, studijuojančių Kaune, atstovai. Tačiau ši informacija dar tikslinama.

Neįvardijo velionės mirties priežasties ir jos palaikų skrodimą atlikę Kauno teismo medicinos ekspertai. Dėl ko paimti biologiniai mėginiai bus siunčiami į Vilnių, kur bus tiriama, ar tragedija nesusijusi, su kaip spėjama, galimu stipriai veikiančių toksinių medžiagų pavartojimu.

Kol kas, remiantis velionės artimaisiais, žinoma tik tiek, kad ji turėjo sveikatos problemų – dažnai sirgdavo.

Dėl šios nelaimės Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kol kas – tik dėl mirties priežasties nustatymo. Tačiau jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros skyriaus, besispecializuojančio ir nužudymų tyrime, prokuroras. Kaip jau rašyta, tokia praktika yra taikoma tada, kai įvykio aplinkybės kelia daugiau klausimų, negu yra į juos atsakymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyla

Tyla portretas
Tai taip viskas ir užsibaigs?

uzuojauta

uzuojauta portretas
is Visagino. Ne zarasu

Gaila mergaites.

Gaila mergaites. portretas
Ta mergaite yra is Zarasu. Vakar ja palaidojo.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių