Nuskendusio „Subaru“ iškėlimo operacija kol kas atidedama: automobilis lieka marių dugne

  • Teksto dydis:

Užšalusiose Kauno mariose vakar vykusi gelbėjimo operacija šiandien nebuvo pratęsta. Kol kas neaišku, kada bus ruošiamasi traukti įlūžusį ir nuskendusį automobilį, kuris narų buvo apžiūrėtas dar antradienio vakarą. Laimei, jis rastas tuščias. Tikėtina, kad ekipažas spėjo išsigelbėti ir pasprukti.  

„Pagal teisės aktus turi būti nustatytas automobilio savininkas, nes jis atsakingas už įvykį. Policijai nustačius savininką, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba galės iškelti automobilį“, – portalui kauno.diena.lt teigė Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Jurgita Jasiūnienė.

Savininką policija nustatė, tačiau reikalai kol kas nepasistūmėjo, nes lieka neaišku, kas automobilį vairavo, ir yra atsakingas už padarinius.

Manoma, kad ant ledo pavojingai pramogavo ne savininkas. Transporto priemonė yra nedrausta, be galiojančios techninės apžiūros.

Kodėl dar negalima iškelti automobilio? „Yra tam tikrų niuansų. Įsijungia ne viena tarnyba ir automobilio savininkas. Reikia sutikrinti. Jeigu jis tą transporto priemonę seniai pardavęs... Yra dar keli klausimai, į kuriuos reikia atsakyti, ir tada bus vykdomi iškėlimo darbai“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Įvykio kaltininkui gresia ir policijos, ir aplinkosaugininkų baudos. Pastarieji automobilį iškėlus vertins, kokia žala buvo padaryta aplinkai. Dar yra ugniagesių gelbėtojų darbo sąnaudos.

Gavę pranešimą apie nelaimę į įvykio vietą atvyko Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos narai. „Jų užduotis buvo įsitikinti, ar automobilio viduje nėra žmonių ir nustatyti automobilio valstybinį numerį, kad policijos pareigūnai galėtų surasti jo savininką“, – Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos feisbuko paskyroje trečiadienį cituojamas 5-osios komandos viršininkas, narų vadovas Mindaugas Belickas.

Naras lediniame vandenyje gali nesuprasti, kad sušalo ir prarasti sąmonę.

Nurodoma, kad vakar ant Kauno marių ledo dirbo vyresnieji ugniagesiai gelbėtojai ir narai Egidijus Kvedaras, Edvardas Čepulionis, Andrius Sinkevičius ir skyrininkas Darius Frejeris.

Radus vietą, kur įlūžęs ledas, automobilio paieškos šaltame ir tamsiame vandenyje truko apie pusantros valandos. Vandens temperatūra tesiekė 2 laipsnius šilumos.

Feisbuko nuotr.

„Subaru“ rastas gulintis dugne apvirtęs ant stogo. Ši vieta yra 50 metrų nuo kranto, gylis – 12 metrų.

M. Belickas pabrėžė, kad šis dar nerastas pramogautojas rizikavo ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis, ugniagesių gelbėtojų sveikata.

 

 

„Narai aprūpinti specialia įranga, kvėpavimo aparatais, kurie skirti darbui žiemą ir po ledu, bet rizika išlieka visada. Naras lediniame vandenyje gali nesuprasti, kad sušalo ir prarasti sąmonę“, – teigė narų vadovas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Už kiekvieną dieną po vandeniu , baudą didinti dešimteriopai , gal tada susipras .

ekspertas

ekspertas portretas
raikia padvodniko-kitaip neiskelsi kibiro

praeivis

praeivis portretas
Panasu vairuotojas padare kriminala su juo uzkure ta bariuka ir paleido riedet i marias kad nieks nerastu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių