Ugniagesiai gelbėja ne vien kilus gaisrui: sulaukė ne vieno skambučio, kad artimieji neatidaro durų

Ugniagesiai visuomet pasirengę atlikti pareigą – gelbėtojai ketvirtadienį ne kartą buvo kviečiami visai ne dėl gaisro.

Iš Sintautų miestelio (Šakių rajono) ketvirtadienį ryte Kauno priešgaisrinę gelbėjimo valdybą pasiekė pagalbos šauksmas. Pranešta, kad „nuomininkė neatidaro namo durų, šiandien nepasirodė darbe, todėl įtariama, kad jai sutriko sveikata“. Gelbėtojams skubiai nuvykus nurodytu adresu ir atidarius duris, į nuomojamą būstą įleisti policijos pareigūnai. Viduje rasta kvėpuojanti, tačiau be sąmonės moteris išvežta į gydymo įstaigą.

Deja, liūdnesnė baigtis kitos istorijos, kuri minima penktadienį Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos paskelbtoje praėjusios paros įvykių suvestinėje. Šiuo atveju pagalbos kreipėsi vieno namo Kaune, Raudondvario plente, gyventojai, pranešę, jog dėl galimai sutrikusios sveikatos durų neatidaro kaimynas. „Ištraukiamosiomis kopėčiomis pasikėlus, per langą patekta į butą trečiame aukšte. Viduje rastas vyriškos lyties lavonas, įleisti policijos pareigūnai ir medikai“, – toks lakoniškas įrašas liko ugniagesių ataskaitiniame dokumente.

Ketvirtadienio vakarą „dėl galimai sutrikusios vyro sveikatos“ gelbėtojai kviesti ir į Girkalnį (Raseinių rajoną), kad padėtų atidaryti užrakintas duris. Tačiau atvykus ugniagesiams paaiškėjo, jog pagalba nebuvo reikalinga. Mat kaip tik tuo momentu parėjo namo pilietis, dėl kurio „sutrikusios sveikatos“ kažkas nerimavo. 

Nemažai išgyvenimų savo artimiesiems sukėlė dvejų metukų vaikas, sugebėjęs individualaus namo (Prienų rajone) antrame aukšte „užtrenkti“ kambario, kuriame liko vienas, durų spyną. Kambario durims atidaryti teko panaudoti laužtuvą.

Pranešimą, jog reikia atidaryti duris, Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, anot jos atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, gavo ir gana vėlų ketvirtadienio vakarą. Vienas vyras susirūpino, kad tų durų V. Krėvės prospekto daugiabutyje jam neatidaro ir netgi neatsiliepia šaukiamas brolis, kuriam „galimai sutriko sveikata“. 

Durys buvo užrakintos iš vidaus, raktas paliktas spynoje. Butas, į kurį reikėjo patekti, – penktame namo aukšte. Kuomet gelbėtojai aukštalipių įranga pasiekė tą aukštą bei iš vieno balkono persikėlė į kitą, laužtuvo nepanaudojo. To net neprireikė, nes pažadintas bute miegojęs vyriškis pats atidarė balkono duris ir įsileido policijos pareigūnus bei medikus, kurie irgi buvo pakviesti į įvykio vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių