Už 250 tūkst. eurų atnešusią aferą kauniečiams gresia ilgi metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje trys kauniečiai įtariami pasisavinę daugiau kaip 250 tūkst. eurų iš mokymus organizuojančios bendrovės.

Atliekant ikiteisminį tyrimą atskleista, kad bendrovės pagrindinis akcininkas iš Kauno mokymus organizuojančios įmonės vadovu paskyrė savo pažįstamą. Formaliai direktoriumi paskirtas vyriškis tik pasirašydavo sutartis dėl įvairių mokymų organizavimo ir sąskaitas faktūras. Tačiau realiu vadovu buvo pats bendrovę įsteigęs kaunietis. Jis valdė bendrovės lėšas, organizavo jos veiklą. Užfiksuota, kad per pusantrų metų realusis vadovas, padedamas formalaus direktoriaus, iš mokymais besiverčiančios bendrovės pasisavino daugiau kaip 250 tūkst. eurų.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai išaiškino, kad siekdama nuslėpti šį lėšų trūkumą mokymų bendrovė sudarė fiktyvius sandorius su keliomis kitomis Kaune veikiančiomis įmonėmis. Finansiniuose dokumentuose buvo pateikti melagingi duomenys, kad miškininkyste užsiimanti bendrovė iš Vilniaus padėjo Kauno rajone įsteigtai bendrovei organizuoti įvairius mokymus.

Už beveik 50 tūkst. eurų neva buvo organizuoti profesiniai darbuotojų atrankos, efektyvaus darbo planavimo, skaitmeninės spaudos ir grafinio dizaino bei mokymai apie pasaulines baldų pramonės dizaino tendencijas. Dar didesnės sumos – daugiau kaip 150 tūkst. eurų – pasisavinimą bandyta buvo nuslėpti pasirašant kasos pajamų orderius dėl ketinimo įsigyti mobilų mokymo centrą.

Buhalterinės apskaitose dokumentuose buvo įrašyti melagingi duomenys, kad norima pirkti mobilų mokymą centrą ir už jį sumokėtas avansas, siekiantis daugiau kaip 150 tūkst. eurų. FNTT tyrėjai nustatė, kad realiai ne tik pinigai nebuvo sumokėti, bet ir mobilaus mokymo centro tuo metu Lietuvoje niekas pasiūlyti negalėjo. Skaičiuojama, kad dar 50 tūkst. eurų bendrovės akcininkas pasisavino ir panaudojo savo asmeninėms reikmėms.

Baudžiamoji byla dėl daugiau kaip 250 tūkst. eurų pasisavinimo, dokumentų klastojimo ir aplaidžios bei apgaulingos apskaitos tvarkymo perduota Kauno apygardos teismui. Kauniečiui, įtariamam bendrovės lėšų pasisavinimu, gresia maksimali iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė, jam talkinusiems dviem asmenims – iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Dar trys asmenys už dokumentų klastojimą bei aplaidžią apskaitą jau nuteisti praėjusiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Berta

Berta portretas
o tai mokymo bendrovė tokius pinigus už ką mokėjo, už orinius mokymus? Pervedinėjo pinigus ir nežinia ko laukė? Baikit pasakas sekti.

Anonimas

Anonimas portretas
netikiu kad SES !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių