Už kito teisėjo papirkimą nuteistas R. Antanavičius skundžiasi Aukščiausiajam Teismui

Kaltu dėl kito teisėjo papirkimo pripažintas ir už tai 7,5 tūkst. eurų bauda nubaustas buvęs Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius pateikė skundą Aukščiausiajam Teismui.

Spalį priimtu kasaciniu skundu R. Antanavičius prašo panaikinti apkaltinamąjį nuosprendį ir priimti naują nuosprendį – jį visiškai išteisinti, BNS pranešė eksteisėjo advokatas.

„Aukščiausiasis Teismas turės padėti tašką ir atsakyti į visus mūsų iškeltus klausimus. Laukiu drąsaus ir pozityvaus sprendimo. Du teismų sprendimai, kad nekalti, trečiasis  kad veika padaryta ir turi nusikaltimo požymių“, – BNS sakė R. Antanavičiaus advokatas J. Jankauskas.

Jis mano, kad šioje situacijoje taikomi dvigubi standartai – vos tik Apeliacinis teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, prezidentas inicijavo teisėjo atleidimą. Tačiau, pasak J. Jankausko, kai klientas teismo buvo išteisintas ir buvo paprašyta grąžinti į pareigas, į šį raštą net nebuvo sureaguota.

Aukščiausiasis Teismas turės padėti tašką ir atsakyti į visus mūsų iškeltus klausimus.

R. Antanavičiaus byla jau kartą buvo nagrinėta Aukščiausiajame Teisme, tada teismas bylą grąžino nagrinėti iš naujo Apeliaciniam teismui.

Apeliacinis teismas R. Antanavičių kaltu pripažino šiemet liepą.

Paskirtos visos baudos buvusiam teisėjui sumokėti kol kas nereikia – liepą Vilniaus apygardos teismas patenkino nuteistojo prašymą ir 7,5 tūkst. eurų leido sumokėti per dvejus metus – iki 2023 metų liepos. Kaip rašoma teismo nutartyje, tai padaryta atsižvelgus į nuteistojo šeimos ir finansines aplinkybes.

Buvęs Kauno apygardos teismo teisėjas R. Antanavičius nuteistas už tai, jog tuometiniam Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui Mindaugui Klemeniui 2017 metų birželį davė 600 eurų kyšį už tai, kad pastarasis sumažintų vairuotojui teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuoj pamatysim ,kaip a lia,,auksciausio teismo teisejai,,,

tuoj pamatysim ,kaip a  lia,,auksciausio teismo teisejai,,, portretas
pripazins Kysiu daveja antanaity nekaltu ...grazins atgalios y ,,,teisejo -kysiu davejo,,, pareigas ir priteis valstybei is mokesciu moketoju kisenes sumoket antanaiciuj nuo 2017 metu iki 2021 metu kompensacija 300 tukstanciu euru , teisejo -kysininko seimos finansinem galimybem patenkinti

Pažiūrėkit kur gyvena teisėjai ir advokatai ir viska suprasi

Pažiūrėkit kur gyvena teisėjai ir advokatai ir viska suprasi portretas
Advokatai ir teisėjai tai tie patys pinigų ėmėjai už tai kad būtų teisingi nuosprendžiai ir bausmės kuo mažesnės ar išteisinti .Piniginių vienetų kiekiai Lietuvoje nusprendžia ,kokia tiesa ir teisingumas.

Patarimas

Patarimas portretas
Vyk tu ta ale ,,advokata” kuo toliau nuo saves...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių