Užsukę į pakaunės mėsos perdirbimo bendrovę patyrė šoką: iškart liepė užsidaryti

  • Teksto dydis:

Dėl grubių pažeidimų sustabdyta Kauno rajone įsikūrusios mėsos perdirbimo bendrovės „Švaistūnas“ veikla, ketvirtadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Pasak VMVT, tarnybos inspektorių su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnais atlikto patikrinimo metu bendrovės „Švaistūnas“ atstovai prastą situaciją įmonėje bandė slėpti ir trukdyti pareigūnams patekti į gamybos patalpas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje išpjaustoma veterinarinių sanitarinių reikalavimų neatitinkanti kiauliena. Mėsa buvo su ryškiais sumušimo požymiais, kraujosruvomis ir kraujo krešuliais vidinėse ir išorinėse skerdenų pusėse.

Mėsos sūdymo voniose tikrintojai aptiko 93 kilogramus apglitusių kiaulių pusgalvių ir apie 80 kilogramų pradėjusių gesti kiaulių kojų – šiems gaminiams nepateikti atsekamumo dokumentai.

Termiškai apdorotų, realizuoti skirtų gaminių šaldytuve buvo saugoma neaiškios kilmės produkcija be įsigijimą patvirtinančių dokumentų.

Tarnybos atstovai taip pat turėjo pastabų dėl įmonės gamybinių patalpų – jos buvo nešvarios, sienų dažai vietomis atsilupę, grindų plytelės ištrupėjusios, įrenginiai ir inventorius susidėvėję, dėžės, kuriose buvo laikoma produkcija, neatitiko higienos reikalavimų, trūko priemonių rankų dezinfekcijai bei talpų šalutiniams gyvūniniams produktams laikyti.

Žaliavos buvo laikomos ne pagal reikalavimus, mėsa buvo išpjaustoma nešvariais, netinkamai sterilizuotais įrankiais.

Dėl nustatytų pažeidimų bendrovės veikla sustabdyta. Įmonei nurodyta nebenaudoti maisto produktų gamyboje veterinarinių sanitarinių reikalavimų neatitinkančios mėsos bei sunaikinti visas akivaizdžiai pradėjusias gesti žaliavas, nedelsiant pateikti nepaženklintos produkcijos atsekamumą patvirtinančius dokumentus.

Pasak VMVT, už nustatytus pažeidimus atsakingiems asmenims bus skirtos administracinės nuobaudos.

Atnaujinti savo veiklą įmonė galės tik pašalinus visus trūkumus ir po pakartotino VMVT inspektorių patikrinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
ko jus kisates kur nereike visus mokescius jie rodo neslepe ,neturit ka veikt ,pavydit ,

nesvarbu

nesvarbu portretas
viskas gerai toje imoneje bet kaip uzsirauna ant kokio kvailio kencia ir valdzia,gyvuokit klestekit toliau,mesa gera,viskas ten okei

Gdhd

Gdhd portretas
Vadinasi, ir apskaita buvo tvarkoma aplaidžiai ir gal net slepiami mokesčiai. STT būtų darbo
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių