Pereiti į pagrindinį turinį

Vaiką kankinęs sadistas pripažintas pakaltinamu

2015-06-17 10:26

Pasitvirtino senelio įtarimas, kad jo anūką įsisūnijęs ir su vaiku žvėriškai elgęsis kaunietis nėra toks protiškai neįgalus, kaip nurodoma oficialiuose dokumentuose. Ir tai dar labiau sustiprino prielaidą, kad jie gali būti suklastoti už pinigus.

Nuteistąjį nukankinę devyni kaliniai vėl sės į teisiamųjų suolą
Nuteistąjį nukankinę devyni kaliniai vėl sės į teisiamųjų suolą / Shutterstock nuotr.

Pasitvirtino senelio įtarimas, kad jo anūką įsisūnijęs ir su vaiku žvėriškai elgęsis kaunietis nėra toks protiškai neįgalus, kaip nurodoma oficialiuose dokumentuose. Ir tai dar labiau sustiprino prielaidą, kad jie gali būti suklastoti už pinigus.

Neleido pas gydytoją

Utenos ekspertinio skyriaus psichiatrai konstatavo, kad netrukus 25-erių sulauksiantis R.P., kurio padaryti sužalojimai dar pusantrų metų neturėjusiam įsūniui pašiurpino Kauno klinikų medikus, yra pakaltinamas. Jis suvokė savo veiksmus, sukėlusius vaikui baisias kančias.

Kaip jau rašyta, vos vaikščioti pradėjęs mažylis ėmė blogti tiesiog akyse. Tačiau nuvežti jį pas gydytoją, anot berniuko motinos, taip pat turinčios negalią dėl klausos sutrikimo, jai neleido mažyliui savo pavardę davęs sugyventinis. Atėmęs automobilio raktelius bei užrakinęs vaiko motiną namuose, jis pareiškė: „Pasveiks – nieko čia tokio...“

To dar nebuvo

Kai akyse gęstantis mažylis pagaliau buvo nuvežtas pas vaikų gydytoją, jis svėrė vos šešis kilogramus. Medikė iš karto iškvietė greitąją, kuria mažasis pacientas skubiai išgabentas į Kauno klinikas.

„Berniuko būklė buvo sunki“, – prisiminė Kauno klinikų Vaikų intensyvios terapijos skyriaus vadovas Vaidotas Gurskis, prisipažinęs, kad per 20 darbo metų taip sužaloto paciento dar nebuvo matęs.

„Buvo tik valandų klausimas, ar pavyks mažylį išgelbėti“, – prasitarė jo seneliui medikai, ne iš karto ryžęsi įvardinti tikrąją šio mįslingo sunegalavimo priežastį. Paaiškėjo, kad sužaloti ne tik kai kurie mažojo paciento vidaus organai, bet ir prasidėjęs pavojingas uždegimas.

Įtariamojo versija

Galiausiai mažylį operavę ir iš mirties nasrų išplėšę medikai konstatavo, kad jis – seksualiai prievartautas. Ir ne kartą – nelaimėlio žarnyne aptikti ir jau užgiję seni randai.
Įtarimo šešėlis krito ant mažylio motinos sugyventinio R.P. Pas svetimus žmones jis neidavo – tik pas mamą. O ši kartais išvažiuodama į parduotuvę palikdavo sūnų sugyventiniui.

Įtariamasis, laukiantis teismo verdikto už grotų, prisipažino ne iš karto. Tačiau jo parodymai labiau priminė gynybinę versiją, siekiant geresnio, negu gresia už tokius dalykus, statuso atsidūrus už grotų.

Jis neigė tenkinęs su vos vienerių metų įsūniu savo galimai iškrypėliškus lytinius poreikius. Tačiau jo parodymų esmė – ne mažiau šokiruojanti: nusitvėrė pagalį ir sugrūdo jį mažyliui į išangę, kai „užkniso“ jo verksmas. Anot sadisto, taip jis pasielgė porą kartų.

Tačiau net jeigu taip iš tikrųjų buvo, lieka neaišku, kodėl mažylis „auklėtas“ būtent tokiu šokiruojančiu būdu.

Įtariamasis šiuo sukrečiančiu nusikaltimu nuo vaikystės turi neįgalumą, siejamą su protiniu atsilikimu, dėl to jam konstatuotas tik 15 procentų darbingumas. Nors, anot jo aukos senelio, pedantiškai savo išvaizda rūpinęsis žentas kasdien kilnodavo svarmenis ir per dieną išgerdavo 15 žalių kiaušinių, todėl jo dukra turėjo laikyti net 30 vištų.

Kontraversiški vertinimai

Tačiau stacionarinę psichinę-psichologinę įtariamojo ekspertizę atlikę Utenos ekspertinio skyriaus specialistai konstatavo, kad jis gali teisiškai atsakyti už savo veiksmus. Tai įtarė ir apie pusmetį kartu su juo gyvenę mažylio motinos tėvai.

Anot berniuko senelio, žento tėvai vienoje užstalėje yra prasitarę, kad nupirko jam neįgalumą – jog nereikėtų dirbti ir būtų garantuota socialinė pašalpa.

Be to, ir pats žentas yra viešai jiems priekaištavęs, kam šie nupirko jam tą grupę, dėl kurios dabar jis negali gauti vairuotojo pažymėjimo.

Laukia teismų maratonas

Artimiausiu metu šią sukrečiančią bylą ketinama perduoti teismui.

Tačiau R.P. bus teisiamas ne dėl seksualinio mažylio prievartavimo, kuo jis įtartas pradėjus šį ikiteisminį tyrimą, bet dėl sunkaus mažamečio savo vaiko, kaip teigia oficialūs dokumentai, sveikatos sutrikdymo.

Teisėsaugininkams nepavyko surinkti pakankamai įkalčių, patvirtinančių mažylį iš mirties nasrų ištraukusių medikų įtarimus. Nors ir už sunkų savo mažamečio vaiko sveikatos sutrikdymą gresia beveik tokia pati bausmė (laisvės atėmimas nuo dvejų iki 12 metų), kaip ir už seksualinį mažamečio prievartavimą (laisvės atėmimas nuo trejų iki 13 metų).

Kiek R.P. aukai, kuris gimė sveikas, dar reikės operacijų ir kokie bus liekamieji patirtų traumų reiškiniai, medikai prognozuoti nesiryžta. Jo teisiniu atstovu pripažintas senelis ketina pareikšti vaiko skriaudikui nemažą ieškinį bei atimti iš jo mažylio įtėvio statusą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų