Ataka prieš Kauno teismą: išdaužti langai, vienas jų – salės, kurioje posėdžiauja pats pirmininkas

  • Teksto dydis:

Panašu, kad šį kartą pilnatis patekėjo virš Laisvės alėjoje įsikūrusių Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų. Vėlų trečiadienį vakarą buvo suniokoti du šio pastato langai. Vienas iš jų – teismo posėdžių salės, kurioje posėdžiauja pats šio teismo pirmininkas.

Kaip pranešė policija, išpuolis surengtas apie 23 val.

Maždaug tokiu laiku suveikus signalizacijai, pastebėta, kad išdaužti dviejų teismo pastato langų stiklai.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, antrasis – vestibiulio. Už sugurinto jo stiklo dirba informaciją teismo lankytojams teikianti darbuotoja. 

Šiandien ryte, t.y. praėjus beveik pusei paros po šio akibrokšto, Kauno policija ikiteisminio tyrimo dėl jo dar buvo nepradėjusi.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kaip pranešta, tik surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už svetimo turto sugadinimą. Už tai gresia arba viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba jos atėmimas iki dvejų metų.  

Panašu, kad laukiama, kaip teismas įvertins patirtus nuostolius. Nuo to priklausys, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, ar tik administracinę teiseną.

Įvykio aplinkybių patikslinimui policija turi dešimt dienų. Ir, atrodo, niekur neskuba, nes tik šiandien ryte planuota peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus.

Kauno apylinkės teismo atstovė patvirtino, kad yra filmuojamos ir šių jų rūmų prieigos ir, kad šiame nemažame pastate po darbo valandų budi sargas. Tačiau jo patalpos – ne ties išpuolio vieta.

Daugiau plėstis šia tema (gal ką nors įtaria, kas užfiksuota vaizdo įrašuose, kuo buvo ginkluotas išsišokėlis ar išsišokėlė) teismo atstovė nepanoro, motyvuodama, kad tai – jau policijos atliekamo tyrimo medžiaga. 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tačiau teismo atstovė sutiko pasiteirauti, ar nenori pakomentuoti šio įvykio pats teismo pirmininkas. 

Panašios pozicijos kol kas neteikti daugiau informacijos apie šį akibrokštą laikosi ir Kauno policijos atstovė.

Belieka priminti, kad tai – ne pirmas išpuolis prieš šį Kauno apylinkės teismo pastatą. Daužyti šių rūmų langai ir anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tie langai jau seniai turėjo būti išdaužyti...turejau ir aš tai padaryti;nes kai TEMIDĖ išeina iš teismo,ir lieki su tau parodyta špyga,tai ir norisi tą padaryti,ar ne taip,gerb. tautiečiai?

Turbut korumpas paime kysi

Turbut korumpas paime kysi portretas
Ir neatidirbo ka zadejo??

manau netolimoj ateity ne tik

manau netolimoj ateity ne tik portretas
langus dauzys bet ir snukius....
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių