Vilijampolėje – drąsūs pradedančiojo BMW vairuotojo manevrai: pasijuto, kad yra nemirtingas

  • Teksto dydis:

Vadinamuoju „klevo lapu“ ženklinto automobilio vairuotojo manevrai sukėlė nemenką nuostabą. Tik per plauką pavyko išvengti avarinės situacijos.

Vaizdo registratoriaus įrašu, fiksuotu šventinės Vasario 16-osios popietę, pasidalyta feisbuko grupėje „Reidas TV“. „Kaunas, Vilijampolė, Jurbarko gatvė. Štai taip Vilijampolės „klevai“ šaudo. Pagal savo supratimą – į šonus nesidairo“, – rašoma prieraše.

Vaizdo medžiagoje matyti, kai iš kiemo į gatvę išvažiavęs BMW nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio. Padaręs pastarąjį Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą pradedantysis BMW vairuotojas, įjungęs posūkio signalą, nusuko į kairę, kur jam degė žalios spalvos šviesoforo signalas.

Tokie manevrai neliko nepastebėti internautų – feisbuke tuoj pat užvirė įvairių įžvalgų nestokojanti diskusija. „Iš streso „klevas“ net posūkį įjungė“, – šmaikštavo prie įrašo komentavęs Rolandas. „Stabdžiai – tik bailiams“, – juokavo ir Ričardas. „Eilinė diena „užkišinėtojų“ Kaune. Čia juos mokina taip, ar feisbuke sėdi važiuodami?“ – stebėjosi Deividas. 

„Ir vėl tas BMW katafalkas. Nieko keisto – diagnozė aiški“, – rėžė Renaldas. „Slabotkėj BMW visada turi pirmumo teisę“, – šmaikštavo Jonas. O Egidijus taip pat nestokodamas humoro pridūrė, kad šiame mikrorajone į šonus dairosi tik bailiai. „Teises atimti tokiems“, – rėžė Marius.

Kol vieni juokavo, kiti pažėrė kritikos ir vaizdo registratoriumi KET pažeidimą fiksavusiam vairuotojui. Manoma, kad jis viršijo greitį, o kad išvengtų avarinės situacijos, tikėtina, jį sumažino iki 70 km/val. „O pono greitis – tikrai ne 50 km/val. Abu kalti būtumėte“, – pastebėjo Kornelija. „Filmuotojas viršijo greitį, o BMW, pasijuto, kad yra nemirtingas“, – pridūrė Kęstas.

Pasak pareigūnų, jei pradedantysis vairuotojas pažeidė KET reikalavimus, jam privalomas papildomas vairuotojų mokymas. Nurodoma, kad pradedantysis vairuotojas, pažeidęs KET reikalavimą (reikalavimus), už kurį (kuriuos) numatytas papildomas vairuotojų mokymas, papildomą vairuotojų mokymą privalo baigti per vienus metus nuo pažeidimo padarymo datos.

Jei per vienus metus nuo pažeidimo padarymo datos jis nebaigs papildomo vairuotojų mokymo, praras teisę vairuoti transporto priemones ir jo turimas dvejus metus galiojęs vairuotojo pažymėjimas nebus keičiamas į dešimt metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą. Šiuo atveju pradedančiajam vairuotojui teisė vairuoti transporto priemones grąžinama tik perlaikius vairavimo egzaminą ir išduodamas dvejus metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas, kurį jis turės teisę pakeisti į dešimt metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą aukščiau nurodyta tvarka.

Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) nurodoma, kad reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymas užtraukia baudą nuo 60-90 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka

Ka portretas
O vau debilas uz bme vairo. Tai bent naujiena

Waze

Waze portretas
Kas tokius grabus dar perka

TamAnonimiškai

TamAnonimiškai portretas
Baik ižeidinėt anuko sebrus
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių