Vilijampolėje prisilakstė BMW: teks paploninti piniginę ir sėsti į viešąjį transportą

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą Vilijampolėje dideliu greičiu lėkusiam BMW vairuotojui teks ne tik paploninti piniginę, bet ir kuriam laikui atsisveikinti su teise vairuoti.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato  (VPK) pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių (KET).

Kaune, Panerių gatvėje, spalio 16 dienos rytą pastebėtas automobilis BMW, lekiantis 111 km/val. ir daugiau kaip dvigubai viršijantis čia leistiną greitį. 

Kitas lakstūnas buvo užfiksuotas nežymėtu policijos automobiliu magistraliniame kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai spalio 17 d., 10 val. Automobilis „Audi A6“, vairuojamas vyro, gimusio 1996 metais, vietoj nustatytų 90 km/val. važiavo 158 km/val. greičiu.

Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatyta, kad nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 km/val. užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų. O neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 700 eurų.

Taip pat vairuotojams privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki šešių mėnesių. O pradedantiesiems transporto priemonių,  kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 tonos arba kuriose yra daugiau kaip devynios sėdimos vietos, vairuotojams, privaloma skirti teisės vairuoti atėmimą nuo vienų metų iki vienų metų ir šešių mėnesių. Tas pats galioja ir motociklų vairuotojams.

Spalio 12-18 dienomis Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 852 greičio viršijimo atvejus.

Praėjusią savaitę išaiškinta ir įvairių kitų KET pažeidimų – sučiupti neblaiviūs vairuotojai – ne tik automobilių, bet ir dviračių. Pastarųjų iš viso buvo net penki.

Taip pat pareigūnams įkliuvo asmenys, neturėję teisės vairuoti. Fiksuota chuliganiško vairavimo atvejų bei pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų KET pažeidimų.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo aštuoniolika eismo dalyvių (pernai iki spalio mėnesio pabaigos – 26), dar 584 sužeisti (pernai – 603).

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis KET ir būti drausmingiems kelyje bei primena, kad tokios priemonės, kuriomis siekiama išaiškinti įvairius pažeidimus, yra vykdomos nuolat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edgaras

Edgaras portretas
Jeigu žmogus moką vairuoti, greitis ne esmė, kad ir kokiu greičiu važiuotum, vistiek laiku pamatysiu kliūtį, išvengsi jos. Ir nesukelsi avarijos. O komentatoriai lygtais patys visalaika 50km/h važiuojat. Tie kurie nemoka valdyti mašinos, neturi reakcijos laiko ir laksto. Tie ir sukelia avarijas.

BMW mokestis

BMW mokestis portretas
Reikėtų specialaus BMW registracijos mokesčio, kuris sudarytų kokius 30 proc. automobilio kainos. Gal tada sumažėtų pavojų keliuose. Jei kur nors avarija - ten būtinai dalyvauja BMW. Pavojingai vairuoja - BMW. Jie niekada mieste nevažiuoja leistinu greičiu. Dažniausiai dar susimontuoja kriokiantį vamzdį, kad mus naktimis žadintų.

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Skaitau ir širdis džiaugiasi.Neseniai grįžau iš Anglijos,diena naktis,kaip viskas pasitaisę į gerą pusę,jau galima normaliai važiuoti.Ačiū pareigūnams ir bičiuliui "TRIKOJUI".---SIŪLAU,--- viršijus leistiną greitį 50 km/h atimti vairuotojo pažymėjimą ir siūsti pas psichijatrą pasitikrinti sveikatą.Pilno proto žmogus taip nesielgia.Ne vieta žudikams už vairo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių