Virš Pravieniškių pataisos namų – rekordinis draudžiamų daiktų antskrydis

  • Teksto dydis:

Šiandieninis Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pranešimas apie savaitgalį fiksuotą jos teritorijoje rastų kaliniams draudžiamų daiktų kiekį leidžia daryti prielaidą apie rengimąsi naujai galingai vadinamųjų telefoninių sukčių atakai. Pranešama, kad per tris paras į šios įkalinimo įstaigos Pirmąjį sektorių įmesta mažiausiai keturiasdešimt mobiliųjų telefonų.

Sąrašas pradedamas nuo penktadienio vakaro įvykio, kai šios įkalinimo įstaigos pareigūnai apie 20 val. perėmė du ką tik į lokalinį sektorių įmestus paketus. Juose buvo šeši mobiliojo ryšio telefonai, aštuonios SIM kortelės, kroviklis su antgaliais ir dvi laidynės.

Beveik tuo pačiu laiku sekmadienį keturi panašūs paketai, keičiant apsaugos postus pirmame išoriniame apsaugos perimetre, aptikti gamybinėje teritorijoje. Juose buvo šešiolika mobiliojo ryšio telefonų.

Sekmadienio vakare teko skubiai rengti ir neplanines kratas – po apie 20.25 val. atlikto permetimo į 6-ąjį lokalinį sektorių. To teko imtis, konstatavus, kad įmestus du paketus spėjo paimti nuteistieji. Per kratas jie rasti būrio prausykloje. Šiuose paketuose buvo šeši mobiliojo ryšio telefonai ir 21 SIM kortelė.

Kalėjimų departamento nuotr.

Dar po valandos užfiksuotas dar vienas permetimas į tą patį lokalinį sektorių. Tačiau, šį kartą įmestus keturis paketus pirmi spėjo paimti pareigūnai. Išardžius juos, rasta dvylika mobiliojo ryšio telefonų.

Tokį draudžiamų daiktų antskrydį atlaikę pareigūnai prisipažįsta nesulaikę tik nė vieno juos permetusio asmens. Tačiau, teigia, kad ir toliau stengsis visais įmanomais būdais sumažinti nuteistiesiems neleistinų turėti daiktų patekimą į įstaigą.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Pirmajame sektoriuje bausmę atlieka 641 nuteistasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lidija

Lidija portretas
Patys korumpoti pareigūnai viska atneša, ten betvarkė juoda

A

A portretas
Pagrinde ezio kortos kurias zonos velniai naudoja auto pardavimu portaluose,tik neskubekt pervest rankpinigu kaip tie praso is anksto.

tam

tam portretas
dusk velnias
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių