Žiaurus išpuolis Karmėlavoje priminė Šilainių tragediją: ir jauni, ir vyresni kerštauja vienodai

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau sukrečiančio išpuolio, įvykdyto pirmadienio pavakarę Kauno rajone, viename Karmėlavos II kaimo daugiabutyje, per kurį buvo padegtas ten gyvenęs senjoras, aplinkybių. Jos primena 2012-ųjų kovo tragediją Šilainiuose, Baltų prospekto daugiabutyje, kuomet taip pat kerštaujant buvo padegtas vienas jo gyventojas, kuris žuvo, o kartu su juo buvusiems asmenims teko, gelbėjantis iš gaisro, šokti iš šio buto septintajame aukšte balkono.

Pirmadienio pavakare Karmėlavos II kaime padegto 75-erių metų senjoro butas Topolių gatvėje – antrajame aukšte. Be to, viskas įvyko apie 17.45 val., kai dauguma jo kaimynų jau buvo grįžę iš darbo, o ne trečią valandą nakties, kaip jau minėtos tragedijos Šilainiuose atveju. Dėl to šių išpuolių pasekmės ir skiriasi.

Tačiau abiem atvejais tai, kas įvyko, susiję su nuomininkais.

Tragedijos Šilainiuose atveju, žuvęs 19-metis buvo vienas iš buto, kurį kartu su juo padegė kerštautojai, – nuomininkų. O jam taip atkeršyta už tai, kad jis vieną iš kerštautojų, prieš tai dalyvavusį šiame bute švęstame gimtadienyje ir sukonfliktavusį su kitais užstalės dalyviais, sumušė ir išmetė per duris. Už tai, pastarajam vėliau grįžus su kompanija, jis buvo apipiltas benzinu ir padegtas.

Pirmadienio pavakarę dėl nudegimų į ligoninę paguldytas 75-erių metų Karmėlavos II kaimo gyventojas, anot kaimynų, taip pat girtaudavo su savo padegėju. Šis buvo jo nuomininkas. Senjoras priėmė šį 50-metį su moterimi po savo pastoge, panašu, kad tokiu būdu bandydamas prisidurti pinigų prie savo varganos pensijos.

Pirmadienio pavakarę, stebėdami atskubėjusių gausių specialiųjų tarnybų pajėgų darbą, taip kalbėjo minėto senjoro kaimynai. Esą sukonfliktavus begeriant, nuomininkas buvo išvarytas ir daugiau neįsileistas, todėl nusprendė tokiu būdu atkeršyti.

Bendrajam pagalbos centrui tą pavakarę vienas vietiniu gyventoju prisistatęs asmuo pranešė, kad atvira liepsna dega butas, kurį galimai kažkas padegė, šliukštelėjęs benzino.

Į įvykio vietą atkubėjus ugniagesiams, užsidegusios buto durys jau buvo užgesintos. Panašu, kad į triukšmą laiptinėje ir dūmų kvapą sureagavusių kaimynų. Jie buvo jau išvedę laukan ir padegtąjį, kaip teigiama ugniagesių suvestinėje, apdegusiu veidu ir šonu, kuris laukė atvykstančių greitosios medikų.

Ugniagesiams gelbėtojams teliko konstatuoti, kad spėjo apdegti ne tik nukentojusiojo, kuris buvo apipiltas degiu skysčiu, buto durys, bet 0,5 kvadr. metrai grindų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Policijos departamento suvestinėse, kurios ir vėl pradedamos pranešimu apie šį įvykį Kauno regione, teigiama, kad sulaikius įtariamąjį padegimu, kuriam nustatytas 3,31 prom. girtumas, ir uždarius jį į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Asociatyvi freepik nuotr.

Kadangi areštinėje besiblaivantis įtariamasis šiandien iki pietų, kaip teigta, dar buvo neapklaustas, tegalėta patisklinti, kad šis 50-metis jau yra teistas už kažkokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą, pasibaigusį baudžiamąja byla. O, ar bus kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo, dar atsakyti negalėta.

Neatmetama, kad tai priklausys ne tik nuo įtariamojo pasikėsinimu nužudyti apklausos rezultatų, bet ir nuo aukos sveikatos būklės. Nors mačiusieji, kaip greitosios medikai išvežė jį sąmoningą į ligoninę, linkę teigti, kad pavojus nukentėjusiojo gyvybei negresia, šiandien teisėsaugininkai portalui kauno.diena.lt jau sakė, kad dar „gali būti visaip“.

Nukentėjusiojo kaimynai, savo ruožtu, labiausiai džiaugiasi, kad laiku sureagavus į šį pavojingą išpuolį, ugnis nespėjo nusiaubti jų daugiabučio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynė

Kaimynė portretas
Kad jis kartu su jais laka,

geriau

geriau portretas
duona su vandeniu valgyciau, bet n iekaada jokiu nuomininku neisileisciau, nesjie visi veltedziai ir girtuokliai, jeigu budami 50 metu neturi kur gyventi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių