Žinomos visų Sakartvele žuvusių alpinistų tapatybės: kaunietis ir du biržiečiai

  • Teksto dydis:

Iš trijų Sakartvelo kalnuose žuvusių alpinistų du yra Biržų gyventojai, R. Leskausko odontologijos klinikos darbuotojai. „Kauno dienos“ šaltinių duomenimis, trečias žuvusysis – kaunietis Audrius Peseckas.

Biržų laikraštis „Šiaurės rytai“ skelbia, kad žuvo gydytojas odontologas, alpinistas Mindaugas Leskauskas ir klinikoje dantų technike dirbusi Ieva Paužolytė.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, trečias žuvusysis – kaunietis A.Peseckas – buvo labai patyręs alpinistas, Lietuvos, Baltijos šalių alpinizmo čempionas. 

2007 metais A. Peseckas paskelbtas Lietuvos metų alpinistu, jam buvo suteiktas „kalnų tigro“ vardas.

Apie A. Pesecko žūtį socialiniuose tinkluose rašė draugai.

Lietuvos alpinizmo asociacijos vadovas Arūnas Kamandulis portalui kauno.diena.lt sakė negalintis patvirtinti žuvusiųjų tapatybės.

„Susisiekiau su žmogumi, kuris patvirtino tapatybes. Nusprendėme, kad mes, asociacija, neskelbsime pavardžių žiniasklaidai“, – sakė A. Kamandulis.

Jis teigė taip pat neturintis duomenų, kokiomis aplinkybėmis įvyko nelaimė, o alpinistų palaikai į Lietuvą turėtų būti pargabenti kitą savaitę, skelbia BNS.

„Kadangi liudininkų nėra ir nebuvo, tik tiek ir žinome, kad gelbėtoji rado juos visus tris kartu nukritusius. Šiuo metu su draudimo ir asistavimo kompanijomis vyksta derinimas, kol kas neaišku, bet tikimės, kad kitos savaitės pradžioje galbūt (palaikai bus pargabenti)“, – sakė Lietuvos alpinizmo asociacijos vadovas.

Trys lietuvių alpinistai žuvo Sakartvele kopdami į Tetnuldžio viršūnę.

Pasak Sakartvelo žiniasklaidos, alpinistai buvo rasti Svanetijos regione šiaurės rytinėje Sakartvelo dalyje, ties Tetnuldžio viršukalne, ryšys su jais nutrūko prieš kelias dienas. Sekmadienį jų paieškai gelbėtojai buvo pasitelkę sraigtasparnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių