Žudikas – pagaliau už grotų: jis sulaikytas po redakciją pasiekusio laiško ir skambučio policijai

  • Teksto dydis:

Šiandien ryte savo namuose Garliavoje pagaliau sulaikytas už mamos užkapojimą kirviu bei kokaino vartojimą ir platinimą trylikos metų laisvės atėmimu nuteistas Marius Volkovas, dirbęs Kaune įvairių įmonių pavežėju dar daugiau kaip trejus metus po minėtų nusikaltimų – ir kol vyko šis teismo procesas, ir jau po Kauno apygardos teismo nuosprendžio, pripažinus jį padarius šiuos nusikaltimus, bet palikus iki šio sprendimo įsiteisėjimo laisvėje, ir apskundus šį nuosprendį Apeliaciniam teismui, ir net šiam atmetus jo skundą ir nuosprendžiui įsiteisėjus.

Kaip jau rašyta, minėtas nuosprendis per 2019-ųjų Kalėdas kirviu mamą užkapojusiam M. Volkovui, kuriam netrukus sukaks 44-eri, įsiteisėjo dar balandžio 18-ąją.

Tačiau ketvirtadienį portalas kauno.diena.lt sulaukė Garliavos gyventojų laiško, kuriame jie teigė, kad yra sunerimę, kodėl šis asmuo ir toliau lyg niekur nieko gyvena jų kaimynystėje, tebedirba pavežėju bei išvažiuoja rytais į darbą. Ir, kodėl, nors jau praėjo daugiau kaip porą savaičių po nuosprendžio įsiteisėjimo, policija neatvyksta jo sulaikyti.

Marius Volkovas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Tačiau labiausiai suneramino vienas gauto laiško sakinys, kad nesmagu gyventi šio asmens kaimynystėje ir todėl, kad jis yra vienam garliaviškiui užsiminęs, kad, jeigu bus pasiųstas už grotų, visus iššaudys.

Portalui kauno.diena.lt pradėjus domėtis šia neeiline situacija, paaiškėjo, kad M. Volkovo skundą atmetęs Apeliacinis teismas, remiantis Baudžiamojo proceso kodeksu, privalėjęs informuoti apie šį savo sprendimą Kauno apygardos teismą per septynias dienas, tai padarė, kaip ir priklauso. Nes Kauno apygardos teismas, anot jo atstovės, atidavė vykdyti įsiteisėjusį savo nuosprendį Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui dar balandžio 24-ąją.

Portalui kauno.diena.lt po minėto laiško vakar po pietų paskambinus Kauno policijos atstovei, M. Volkovas buvo sulaikytas jau šiandien ryte. Kauno policijos atstovė pranešė, kad tai įvyko 10.15 val. M. Volkovo namuose Garliavoje.

Paprašius komentaro, kodėl tai įvyko tik įsikišus žiniasklaidai, policijos atstovė teisino savo kolegas iš Kauno rajono policijos komisariato, jos teigimu, gavusius minėtą Kauno apygardos teismo pavedimą tą pačią balandžio 24-ąją. Esą šiems niekaip nepavykdavo rasti M. Volkovo namuose. Todėl, įtariant, kad jis gali slapstytis, buvo nuspręsta kreiptis pagalbos į Kauno apskrities Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybą. Ir šios pareigūnai rado M. Volkovą šiandien ryte namuose pirmuoju bandymu.

Marius Volkovas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Tiesa, duris pareigūnams atidarė ne jis, o kartu buvusi moteris. Tačiau M. Volkovas, išvydęs ant slenksčio pareigūnus, taip pat jiems nesipriešino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai, Kauno rajono policijos komisariate

matomai, Kauno rajono policijos komisariate portretas
,,,dirba,,, rinktiniai ablauchai su policaju ,,,akademijos,,, diplomais....

komentatoriams

komentatoriams portretas
ko čia putojatės? Ir nuteisė ir pasodino, kas dar negerai, tuščiagalviai?

Bukalaurei ministrei

Bukalaurei ministrei  portretas
Giliai Px...Tai ko dar norit? svarbu tik "tatu" ant papu,ir spalvotos veliavytės,o visa kita neidomu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių