Žuvusiųjų Kauno keliuose – mažiausiai per dvidešimt metų (prašo dalyvauti apklausoje)

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai, apžvelgdami praėjusius metus, džiaugiasi, kad eismo dalyviai tampa sąmoningesni, tačiau primena nepamiršti atidumo ir nepervertinti savo galimybių.

Daugiausiai eismo įvykių įvyksta judriausiose miesto gatvėse. Kauno pareigūnai praėjusiais metais Kauno mieste registravo 407 įskaitinius eismo įvykius, kurių metu buvo sužeisti 444 žmonės, trys žuvo. Pastarasis žuvusiųjų skaičius – mažiausias per dvidešimt metų.

Skaudžių įvykių pasekmių priežasčių ne viena – vairavimas pavartojus alkoholinius gėrimus, saugaus greičio nepasirinkimas, neatsižvelgimas į oro sąlygas, saugos diržo nesegėjimas ir kitų Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikymas.

Pagal registruotus eismo įvykius, Kauno „juodosios dėmės“ arba avaringiausios vietos nesikeičia. Avaringumo stulpelio viršuje rikiuojasi – Savanorių pr., Pramonės pr., Raudondvario pl., Taikos pr., Kovo 11-osios g., Juozapavičiaus pr. Vertinant praėjusius metus nustatyta, kad avaringiausias laikas yra vakare, 17-18 valandomis. Policijos pareigūnai primena, kad tokiu metu reikia būti itin atidesniems ir dėmesingiems.

Išryškėjo nauja eismo dalyvių grupė – paspirtukų vairuotojai. Praėjusiais metais per eismo įvykius nukentėjo 19 motociklininkų, 46 dviratininkai ir 30 paspirtukų vairuotojų.

Prie vairo vis dar sėda ir neblaivūs vairuotojai. Kauno pareigūnai per 2022-uosius metus išaiškino 1969 neblaivius vairuotojus, tuo tarpu 2021 m. – 1822. Praėjusiais metais vien tik Kauno apskr. pareigūnai, pasitelkdami alkoholio detektorius, kurie parodo, ar iškvėptame ore yra ar nėra alkoholio, patikrino virš keturių šimtų tūkstančių vairuotojų blaivumą. Pareigūnai primena, kad vairavimas neblaiviam ne tik užtraukia baudą, bet gali kainuoti gyvybę.

Kauno pareigūnai siekia sužinoti miestiečių nuomonę apie eismo kultūrą Kaune, todėl kviečia užpildyti trumpą apklausą. Kiekvieno eismo dalyvio – pėsčiojo, vairuotojo, keleivio nuomonė itin svarbi. Apklausą užpildyti užtruks vos kelias minutes. Ją rasite čia: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScukz29ZJvDqldN3W2M1YhNAFLa2bZO5VAP3Y-NxjjaJII_gQ/viewform.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
Uztat mirusiu namuose,gatvese prieglaudose isaugo desimteriopai...

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ir patikėsim, laksto , daužosi diena dienon ir vis gerėja ir gerėja. Taip tik pas knservatnikus gera. Pirmyn į gerovę

o

o portretas
kaip nebus maziau kai dauguma paliko tevyne o pensininkai tuno namuose retkarciais iseidami apsipirkt tai jei pakliuva tai koks bomzas kuriu irgi neliko tai ir turim ka turim o apie surinktus negyvus neskelbiama tai dziagtis ner kuo nebent kad arteja kaikam sudna diena tai laukime ir nepliauskime nesamoniu nes nuo to nieks nepasikeis===
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių