Žvėris už grotų: Vilniaus kalėjimo pareigūnų vos sutramdytas baltarusis siautėjo ir Pravieniškėse

  • Teksto dydis:

Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai net dvi paras galynėjosi su 33-ejų metų baltarusiu, suimtu įtariant jį surengus išpuolį prieš Vilniuje esančią savo šalies ambasadą. Nepaisant to, kad šis už grotų patekęs „žvėris“ pirmiausiai susižalojo pats.

Kaip jau pranešta, naktį į sekmadienį šis Baltarusijos pilietis Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, į kurią buvo atvežtas iš Vilniaus kalėjimo po to, kai ten save sužalojo, mėgino pakartoti likimo brolių pamėgtą triuką – pabandyti pabėgti, pasiprašius į tualetą, ypač, jeigu šio patalpa – su langu, nes saugantys pareigūnai palydi tik iki jos durų ir lieka laukti už jų.

O Vilniaus kalėjime šis baltarusis, lig tol vykdęs Lietuvoje individualią veiklą, atsidūrė po to, kai teismas leido jį suimti vienam mėnesiui dėl minėto balandžio 20-osios išpuolio prieš Baltarusijos ambasadą, į kurios teritoriją netrukus po vidurnakčio buvo įmesta kapų žvakė, galimai pripildyta degiu skysčiu. Dėl to kilo gaisras, kuris užgeso savaime.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, įtariamasis šiuo politinį pamušalą turinčiu svetimo turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu buvo sulaikytas dar tą patį rytą, pasitelkus pagalbon vaizdo kamerų įrašus.

Planas pabėgti iš ligoninės, kuris galimai buvo jau antroji šio tyčia susižalojusio baltarusio sumanymo dalis, jam taip pat nepavyko, nors, išeidamas iš tualeto, jis ir smogė alkūne į pilvą vienam į šią gydymo įstaigą jį konvojavusiam ir vėliau iki tualeto atlydėjusiam pareigūnui. Teigiama, kad šis užpuolimo metu nenukentėjo.

Tada pranešta ir, kad, panaudojus specialiąsias priemones, bandęs pabėgti suimtasis buvo sulaikytas. O po šio incidento buvo sustiprintas jo apsaugos postas minėtoje ligoninėje.

Baltarusijos ambasada (Ž. Gedvilos/BNS nuotr.)

Tačiau pirmadienį jis buvo konvojuotas tolesniam gydymui į Pravieniškių 2-ojo kalėjimo Asmens sveikatos priežiūros padalinį, kuris iki šių metų sausio 1-osios, t. y. iki Kalėjimų departamento reformos, vadinosi Laisvės atėmimo vietų ligonine. Ir čia įvykusi antroji jo dvikovos su pareigūnais serija buvo dar įnirtingesnė.

Pravieniškių 2-asis kalėjimas šiandien informavo, kad viskas prasidėjo šiam į Psichiatrijos skyrių paguldytam suimtajam pradėjus gadinti jų turtą. Ir to jis ėmėsi jau pačią pirmą dieną: išdaužė kameros langą, sulaužė jos radiatorių. O budinčiam pareigūnui atskubėjus į įvykio vietą, ne tik pareiškė, kad neįsileis jo į kamerą, bet ir pagrasino, jog vėl pradės žalotis.

Į siautėjančio suimtojo kamerą keli šio kalėjimo pareigūnai galiausiai pateko. Tačiau, tik prisidengę skydu. Bet ir tai vieno iš jų neapsaugojo nuo baltarusio paleistos metalinės lovos dalies. Šiai pataikius į kelį, pareigūnui prireikė Kauno klinikų medikų pagalbos.

Laimė, ir šį kartą dar viskas baigėsi pakankamai laimingai – po medicininės apžiūros minėtoje gydymo įstaigoje pareigūnas išleistas gydytis į namus. Jo patirtas sužalojimas įvertintas kaip nežymus.

Belieka laukti dar skandalingesnio tęsinio, nes, panašu, kad užtruks ne tik šio suimtojo gydymas, bet ir buvimas už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Gal čia labai lukošenkos režimu pasipiktinęs baltarusijos pilietis, o mes jam trukdom protestuoti, nors patys nusiteikę lukašenkos atzvilgiu labai nepalankiai .

Remis

Remis  portretas
Taigi uz bandyma pabegti gali ir nusauti.o cia ruskis idiotas linksminasi ir nieko

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Pas mus visi turi žmogaus teises tik NORMALŲS ŽMONĖS NE , grūsti jį velniop iš Lietuvos .
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių