„Kauno dienos“ studija: kodėl koronavirusas skaudžiau baudžia neturtinguosius?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi sociologė Giedrė Baltrušaitytė.

Nors COVID-19 šiandien yra laikomas didžiausia grėsme žmonių sveikatai, pandemija nevienodai paliečia skirtingas visuomenės grupes.

„COVID-19 yra ne tik sveikatos siaurąja medicinine prasme ar sveikatos priežiūros krizė. Pandemija pagilino jau egzistuojančias socialines nelygybes. Nors amžius ir sergamumas lėtinėmis ligomis yra laikomi vienais pagrindinių mirtingumo nuo koronaviruso rizikos veiksnių, COVID-19 ligos riziką ir bendrą pandemijos poveikį gyventojų sveikatai svarbu įvertinti ir socialinės nelygybės aspektu“, – sako sveikatos sociologė, Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos katedros lektorė dr. G. Baltrušaitytė.

„Jau dabar mūsų demografai fiksuoja nuo pandemijos pradžios išaugusį perteklinį gyventojų mirtingumą. Tikėtina, kad labiausiai šiuo atžvilgiu nukentės socialiai pažeidžiamos visuomenės grupės, skurdesnių ar atokesnių regionų gyventojai“, – įspėja mokslininkė.

Plačiau apie šio reiškinio priežastis – „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas

Rolandas portretas
Visi mes rekiame saugokimes viruso .Bet tik trumpam atlaisvino karantina, o klerkai jau bando dirbtinai sukelti nauja koronoviruso banga kaip galima kitaip pavadinti tokius ju poelgius. Paimkime darbo birza senyvo amziaus zmones dar nepasiskiepijusius, o jau priverstinai bando idarbinti i bet koki darba nesvarbu, kad tu turi letines ligas svarbiausia parodyti savo veikla, net ir tada kada zmogus pasako kad jis bijo eiti i darba nes bijo uzsikresti virusu ir laikia kada baigsesi pandemija, darbuotojai skambina ir vercia eiti dirbti , o dar geriau siulo eiti mokytis kursuose nors dar net mokyklos pilnai nedirba o jus seniai eikit mokytis greiciau galus atiduosit.Tai gal iveskim premijas uz visus nuo 55 atsikracius duokim premijas. Kodel nekyla mintis kad nevisada zmogus stovi darbo birzoje tiktam kad stovetu ,o tam kad jis neturi kito pasirinkimo nes jo sveikata kitaip neleidzia.Mes saukiame kad gyvename demokratineje valstybeje, bet pats zmogus negali nieko rinktis,nes uz ji masto kit

al

al portretas
Kadangi visuomenė pandemijos metu turi pilną teisę žinoti apie tokį asmenį, todėl privalau pranešti, kad šios įmonės Kauno filiale, dirba toks Aivaras Znamenskas, gim. 1987m., kuris, pažeidinėdamas pandemijos metu galiojančias taisykles (atsisakydamas laikytis saugaus atstumo) ir dėl to kilus konfliktui, viešoje vietoje pradeda grasinti žmogui susidorojimu, kaip koks psichinis ligonis rėkia visokius keiksmažodžius girdint visiems aplinkiniams ir vaikams, ir galiausiai rėkdamas "tuoj aš tave apkrėsiu koronavirusu" - nusiima kaukę ir spjauna žmogui ant veido. A. Znamenskui už tokius veiksmus policija jau yra surašiusi Administracinio nusižengimo protokolą Nr. 24-ANR_P-1056-2020. Pasisaugokit visi šio neadekvataus primato, grįžusio iš Anglijos. Jis gali apspjauti bet ką kilus konfliktui. Jokiu būdu nebendraukit su juo - tai pavojinga!!!

Tikrai teip

Tikrai teip portretas
PENSININKAI GAUDAMI MENKAS PENSIJAS IR VALGYDAMI IŠ ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIŲ ĮGIJO NEPAPRASTĄ IMUNITETĄ..JIEMS NE TIK TAS VIRUSAS BET IR KOKIA ZARAZA NEBAISI, TODĖL IR NEMATO REIKALO SKIEPYTIS....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių