„Kauno dienos“ studijoje – VDU rektorius J. Augutis: apie senstančią Lietuvą

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius, akademikas Juozas Augutis.

Per tris nepriklausomybės dešimtmečius gyventojų Lietuvoje sumažėjo milijonu. Skaičiuojama, kad per artimiausius 40 metų žmonių sumažės dar milijonu ir mūsų šalyje bus tik apie 1,8 mln. gyventojų. Jau dabar kasmet miršta beveik 20 tūkst. žmonių daugiau, nei gimsta.

Bent jau stabilizavosi emigracija, tačiau vyresnių, artėjančių prie pensinio amžiaus yra beveik dvigubai daugiau nei jaunų žmonių.

Visuomenės senėjimas reikalauja vis didesnės biudžeto dalies pensijoms, auga išlaidos medicinai, trūksta kvalifikuotų darbuotojų. Studentų sumažėjo beveik dvigubai, tačiau universitetų pastatai ir dėstytojai niekur nedingo. Deja, nėra jokios ilgalaikės strategijos, kaip spręsti šią problemą, neatliekami išsamūs moksliniai tyrimai, panaikinti juos darę institutai.

Apie šią kompleksinę problemą pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su J. Augučiu, turinčiu pasiūlymų, kokių konkrečių priemonių reikėtų imtis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senolis

Senolis  portretas
Gal jau veidrodį nusipirko...ir save pamatė?

Lioša

Lioša portretas
Lenda visur, šneka apie tolimus sau dalykus, ir jo kancleriai absoliučiai žino viską....didžiulis ekspertas bet kuriuo klausimu nuo infekcijų iki kosmoso...nežinau gal žmogeliui net kaip rektoriui dėmesio trūksta...

Anonimas

Anonimas portretas
KAIP ŽINOMA, MYKALOJUS KOPERNIKAS , PRIEŠ 500 METŲ, ATRADO PIRMĄJĮ IR ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMO DĖSNIUS. SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA, AŠ - ROMUALDAS ZUBINAS, ATRADAU TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ, PENKTĄJĮ BEI ŠEŠTĄJĮ, SEPTYNTĄJĮ BEI AŠTUNTĄJĮ, DEVYNTĄJĮ IR DEŠIMTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMO DĖSNIUS. Jų dėką buvo įmintas SENASIS TESTAMENTAS , kuris leido pažinti kąs? ir kodėl? Žemėje vyko?, Kas? ir kodėl? Žemėje vyksta? Kas ir kodėl? Žemėje VYKS ATEITYJE! Esu parašęs ir išleidęs knygas : "PERKŪNAS", "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ" , "PAŽADINTA PRAEITIS", "PRAEITIS IR ATEITIS", "PRAREGĖJIMAS", "TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS". SKAITYKITE ROMUALDO ZUBINO KNYGAS ir PAŽINSITE PRAEITĮ IR ATEITĮ!!!!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių