Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip pozityviai auklėti šunis

2014-04-04 13:09

LSMU ir Lietuvos kinologų draugijos (LKD) pasirašyta bendradarbiavimo sutartis jau davė pirmuosius vaisius.

Kovo 20 d. LSMU VA vyko bendras LKD Mokymo centro ir LSMU Kinologijos mokslinio ir edukacinio ugdymo centro seminaras  „Pozityviojo šunų auklėjimo principai ir tikslai“.

Seminarą vedė šunų elgsenos specialistė, Lenkijos Bydgoščiaus  Kazimiero Didžiojo universiteto dėstytoja H. Vojciechovska (Hanna Wojciechowska). Be dėstymo universitete, H. Vojciechovska yra Lenkijos kaniterapijos asociacijos steigėja. Ji įsteigė ir vadovauja kinologinio švietimo mokyklai „Adeptus Szkola“.

H. Vojciechovskos paskaitos ir seminarai ypač naudingi tiems, kas vykdo edukacinius užsiėmimus  su šunimis vaikų ugdymo bei kitose įstaigose, domisi gyvūnų terapinėmis savybėmis, atsakingai vertina šunų socializaciją ir panaudojimą.

Tai labai aktualu ir Lietuvoje, kur kaniterapija pradeda žengti pirmuosius žingsnius. Lietuvos kinologams yra labai naudingi mūsų kaimynų patarimai, nes Lenkijoje kaniterapija yra pripažinta kaip pagalbinė terapija, kinologai ir šunys yra kryptingai rengiami šiai veiklai bei griežtai testuojami.

Klausytojų nuomone, seminaras buvo labai naudingas. Artimiausiu metu lauksime kitų susitikimų su Lenkijos kaniterapeutais.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų