Kauno verslo taryboje svarstytos priemonės verslui, nukentėjusiam nuo COVID-19

  • Teksto dydis:

Kauno verslo taryba gegužės 20 dieną vykusio posėdžio metu nagrinėjo šiuo laikotarpiu verslui ypatingai aktualius klausimus. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas, Verslo tarybos pirmininkas Zigmantas Dargevičius sakė: „situacija valstybėje ir versle yra neeilinė, kviečiame įsiklausyti į verslo nuomonę ir pasiūlymus, kad verslas išsilaikytų ir prisidėtų prie miesto vystymo“.

Nekilnojamojo turto, žemės ir valstybinės žemės mokesčiai

Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis informavo, kad kitą savaitę Kauno miesto savivaldybės taryba svarstys sprendimo projektą dėl 25 procentų nekilnojamojo turto, žemės ir valstybinės žemės nuomos mokesčių lengvatos taikymo už 2020 metus verslo subjektams, kurie nukentėjo nuo COVID–19 pagal VMI sudarytą sąrašą. Verslo tarybos nariai svarstė, kad verslams, įsikūrusiems centrinėje miesto dalyje ir praktiškai negalėjusiems vykdyti veiklos bus labai sudėtinga mokėti šiuos mokesčius. Kalbėta, kad įmonės galėtų kreiptis su individualiu prašymu dėl mokesčių lengvatos taikymo. Savivaldybė tokius prašymus svarstytų individualiai.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius pasiūlė diferencijuoti nukentėjusius verslo sektorius ir didžiausius nuostolius patiriantiems verslams taikyti ne 25 proc., o 50 proc. nekilnojamojo turto, žemės ir valstybinės žemės nuomos mokesčių lengvatą, kuri būtų stipri parama pajamų stokojančiam verslui. Verslo atstovai taryboje pritarė Z. Dargevičiui ir išreiškė poziciją, kad dėl pandemijos sukelto poveikio yra ypatingai nukentėjusių verslo sektorių. Nutarta siūlyti Kauno miesto tarybai svarstyti 50 proc. lengvatos taikymą nekilnojamojo turto, žemės ir valstybinės žemės nuomos mokesčiams už 2020 m. tiems verslo subjektams, kurių apyvarta karantino laikotarpiu nukrito 50 proc. ir daugiau palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

Savivaldybės vykdomi investiciniai projektai nestoja

Verslininkams kilo klausimų, ar nebus stabdomi svarbūs investiciniai ir infrastruktūriniai miesto projektai, ar netrūks jiems įgyvendinti darbo jėgos. Kauno miesto savivaldybės atstovai patikino, kad projektų nestabdo. Kiekvienas savivaldybės vykdomas projektas vertinimas atskirai ir iš esmės stengiamasi vykdyti kuo daugiau darbų mieste, panaudojant tam skirtas lėšas ir suteikiant darbą miestiečiams.

Verslo taryba sutaria dėl glaudaus bendradarbiavimo

Posėdyje išreikšta bendra verslo ir savivaldos nuomonė, kad ypatingu laikotarpiu reikalingas įsiklausymas, glaudus tarpusavio bendradarbiavimas keičiantis nuomonėmis ir bendromis jėgomis ieškant sprendimų ir išeičių iš COVID–19 pandemijos sukeltos situacijos.


Šiame straipsnyje: Kauno PPA rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pypyyyyyyy

Pypyyyyyyy portretas
Pššššš......... Štai kas įvyko posėdyje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių