Pereiti į pagrindinį turinį

Laisvė apsikabinti su „Myliu Panda“

Pirmadienį, gegužės 19 dieną, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas ir Nacionalinė džiaugsmo kampanija „Myliu Panda“ kviečia dalintis geromis emocijomis ir dalyvauti akcijoje „Laisvė apsikabinti“. Juk paprasčiausias apsikabinimas gali padėti kitam pasijausti geriau.

Tokia akcija vyks jau trečius metus iš eilės. Pirmoji masinė apsikabinimų diena suorganizuota 2012 m. balandžio mėn. Tuomet iš viso buvo apkabinta apie 1200 žmonių. Pabandykite įsivaizduoti, kiek buvo teigiamų emocijų! 2013 m., pagal išdalintų lipdukų skaičių, Kauno klinikose ir Laisvės alėjoje apkabinti 1835 asmenys. Šiemet tikimės apsikabinti dar daugiau ir tai padaryti su „Myliu Panda“ nacionaline džiaugsmo kampanija, grindžiama pozityviu mąstymu ir žmogaus teisių vertybėmis.

Norite dalyvauti ir Jūs? Gegužės 19 d. 13:30 ateikite prie Kauno klinikų fontano. Apsikabinkite vieni kitus, įamžinkite tai ir pasidalinkite fotografijomis su kitais, kad paleistumėte „apsikabinimų virusą“.

Akcijos esmė: Apsikabinimai padeda sumažinti kraujo spaudimą, įtampą, stresą. Tad teigiamos emocijos naudingos mūsų sveikatai. Siekiant pagerinti žmonių sveikatą, kai kuriose šalyse taikoma ir prisilietimų terapija, kuri padeda sumažinti stresą, skausmą, tam tikrus Alzheimerio ligos simptomus. Parodykime, kad dalintis geromis emocijomis su kitais visai lengva.

Laikas: 2014 m. gegužės 19 d. (pirmadienis)

13:30 Susitikimas prie Kauno klinikų fontano, kur ir pradėsime apsikabinimus.
15:30    Diskusija, kuri atvira visiems kauniečiams ir svečiams, vyks Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos korpuso IV aukšte (4004 kab.) (Eivenių g. 2), joje dalyvaus Europos Žmogaus teisių fondo atstovė. Diskusijos metu kalbėsime apie šios akcijos prasmę, o "Myliu Panda" inicijuos diskusiją apie neapykantos kalbą, neapykantos komentarus internete ir teisinę atsakomybę, diskriminaciją, kuri egzistuoja šiandien. Todėl pozityvus mąstymas ir sprendimo būdai tampa tik dar svarbesniais. Kviečiame ir apsikabinti, ir diskutuoti kartu gyventojus, visuomenės sveikatos specialistus, medikus, psichologus ir kitus specialistus.

Organizatoriai: LSMU MA VSF Sveikatos psichologijos katedra, Sveikatos tyrimų institutas.

Svečiai: „Myliu Panda“ nacionalinė džiaugsmo kampanija

Rėmėjai: UAB Burtė

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų