Pradedate slaugyti artimąjį namuose: būtiniausių priežiūros priemonių krepšelis

  • Teksto dydis:

Dažniausiai vyresni žmonės nori gyventi ir senti savo aplinkoje bei, kiek gali, stengiasi savimi pasirūpinti patys. Tačiau bėgant metams ir silpstant artimojo sveikatai tenka pagalvoti ir priimti sudėtingus sprendimus: prašyti institucijų pagalbos ir atiduoti į slaugos profesionalų rankas ar pasiryžti slaugyti namuose patiems.

Dabar slaugos profesionalai vis dažniau kalba apie teigiamą namų aplinkos poveikį emocinei paciento sveikatai ir skatina slaugyti šeimos narius jų namuose, o sparčiai Lietuvoje besiplečiančio socialinio ir slaugos paslaugų tinklo specialistai pasirengę ištiesti pagalbos ranką.

Pasiryžus slaugyti artimąjį namuose, neabejotinai, iškils daugybė klausimų, įtampos, reikės daug ko išmokti, visiems šeimos nariams prisitaikyti prie naujo gyvenimo ritmo. Vienas iš slaugos iššūkių, su kuriais tenka dažnai susidurti slaugantiems artimuosius namuose, – šlapinimosi ir tuštinimosi įpročių pasikeitimai, šlapimo ir išmatų nelaikymas. Būtina žinoti, kad sauskelnių parinkimas – tai tik viena nedidelė priežiūros dalis. Svarbu nuo pirmų dienų tinkamai prižiūrėti odą ir apsaugoti tarpvietę nuo dirginančio šlapimo ir išmatų poveikio, kad nesiformuotų paraudimai, iššutimai ar net pragulos.

Šiuo metu galima įsigyti labai daug įvairių slaugos priemonių, dažnai būna sudėtinga atsirinkti, ko iš tiesų reikia tinkamai priežiūrai užtikrinti. Todėl rekomenduojame pačių būtiniausių slaugos ir odos priežiūros priemonių krepšelį asmeniui, nelaikančiam šlapimo ir išmatų.

Daugiau informacijos www.sidabra.lt arba nemokama linija 8 800 00226 – atsakymai į visus klausimus apie odos priežiūrą, šlapimo nelaikymą ir slaugą.


Šiame straipsnyje: SIDABRA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių