Visi įstoję į inžinerines studijas KU studijuos nemokamai

  • Teksto dydis:

Valstybė šiemet finansuos studijas visiems įstojusiems į tiksliuosius mokslus. Kaip skelbia Švietimo ir ekonomikos ministrai, imamasi priemonių, kad visiems būsimiems studentams, pasirinkusiems matematikos, fizikos, elektronikos inžinerijos, mechanikos inžinerijos, bioinžinerijos, biotechnologijų ar informacinių technologijų studijas, mokslas bus nemokamas.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigia, jog finansuojant studijas siekiama paskatinti jaunuolius rinktis tiksliuosius mokslus. Mat šių specialistų reikia Lietuvos darbo rinkai, o tikslieji mokslai yra ekonomikos variklis.

„Valstybė nebegali blaškytis, kvalifikuotų specialistų, ypač informacinių technologijų ir šiuolaikines technologijas išmanančių inžinerijos profesionalų, trūkumas vienas ryškiausių yra jau dabar. „Infobalt“ ir „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, kitais metais Lietuvai trūks per 13 tūkstančių IT specialistų ir beveik 5 tūkstančių inžinierių“, – teigė V. Sinkevičius.

Pirmoji inžinerinės krypties studijų programa uostamiestyje buvo įsteigta prieš 60 metų. Šiuo metu Klaipėdos universitetas (KU) siūlo 7 bakalauro inžinerines programas: aplinkos inžineriją, chemijos inžineriją, elektros inžineriją ir robotiką, informatikos inžineriją, laivybos ir uostų inžineriją, mechanikos inžineriją, statybos inžineriją ir uosto statinius. Visi, pasirinkę minėtas pirmosios pakopos studijas KU, studijuos nemokamai.

„Būsimi studentai pasirinkę inžinerinius mokslus, universitete studijuos nemokamai, nes valstybė finansuos studijas. Baigę mokslus, jie bus kvalifikuoti specialistai, laukiami ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos įmonėse.

Tikslieji mokslai yra ekonomikos ateitis. Kviečiame stoti į tas studijų programas, kurių tikrai labai reikia šiuolaikinei Lietuvos moderniai pramonei bei verslui“, – teigė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Pasirinkę inžinerines studijas KU, studentai įgyja praktinių žinių ne tik bendradarbiaudami su Vakarų Lietuvos įmonėmis, bet ir dirbdami kartu su mokslininkais moderniausiose Jūros tyrimų instituto laboratorijose.

„Studijuoju suskystintų gamtinių dujų terminalo inžineriją. Tai unikali studijų programa, kurios nėra kituose šalies universitetuose. Klaipėdos universitete šioms unikalioms studijoms skirtas ir didelis stipendijų fondas. Be to, siūloma daug praktikos vietų, didžiausios šalies įmonės yra suinteresuotos šios studijų programos studentais“, – sakė Klaidas Drevinskas, KU Suskystinų gamtinių dujų terminalo inžinerijos studentas.

Anot KU dėstytojų, inžinerinių studijų absolventai – itin paklausūs šiandieninėje darbo rinkoje. Šios krypties studijos užtikrina ilgalaikę perspektyvą ne tik Lietuvos, bet ir užsienio įmonėse. Verslas, siekdamas konkuruoti su pasaulio rinkomis, sparčiai automatizuojasi, o tam reikia specialistų.

„Visi labai mėgsta šiuolaikines, išmaniąsias technologijas, o juk už kiekvienos jų, už kiekvieno šiuolaikinio įrenginio yra klasikiniai fizikos, mechanikos, inžinerijos mokslai,“ – teigė Klaipėdos universiteto Inžinerinės katedros dėstytoja prof. dr. Jolanta Janutėnienė.

Tiksliųjų mokslų studijos KU atveria kelius ir magistro studijoms. Šiuo metu universitete siūlomos 6 – ios  inžinerines magistrantūros programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inzinierius

inzinierius portretas
Bet kazkodel darbo skelbimuose nesimato pasiulymu inzinieriams...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių