Pereiti į pagrindinį turinį

Atšaukti trys skrydžiai tarp Londono ir Kauno

2005-10-25 00:00

Kauno oro uosto vadovas teigia, kad Airijos pigių skrydžių bendrovei keleivių netrūksta

Kauno oro uosto vadovas teigia, kad Airijos pigių skrydžių bendrovei keleivių netrūksta

Airijos pigių skrydžių bendrovė “Ryanair” atšaukė tris skrydžius tarp Kauno ir Londono. Lėktuvai neskris šį penktadienį bei sekmadienį, jų nebuvo ir praėjusį šeštadienį. Kompanija nepranešė reisų atšaukimo priežasčių, todėl manoma, kad taip įvyko dėl rugsėjį vykusio streiko “Boeing” gamyklose, dėl kurio “Ryanair” pritrūko lėktuvų.

Vėluoja gaminti lėktuvus

Apie tai, kad skrydžiai atšaukti, pranešė Kauno oro uostas. Jo direktorius Kęstutis Cucėnas sakė nežinąs atšaukimo priežasčių. “Mūsų papildomai neinformavo”, - teigė jis.

Direktorius sakė, kad taip įvyko tikrai ne dėl keleivių trūkumo. “Keleivių yra daugiau, nei buvo tikėtasi. Per kiekvieną skrydį būna užimta apie 90 proc. vietų, o tai - labai geras rezultatas”, - mano jis.

Rugsėjį “Ryanair” buvo įspėjęs, jog dėl “Boeing” streiko vėliau nei tikėjosi gaus septynis naujus lėktuvus, todėl spalį teksią atšaukti 200 skrydžių. Šių reisų keleiviams buvo žadama duoti bilietus į kitos dienos “Ryanair” reisus.

Atskrenda nedaug britų

Airijos bendrovės lėktuvai kasdien skrenda tarp Kauno ir Londono Stanstedo oro uosto. Bendrovė tikisi šiuo maršrutu perskraidinti iki 100 tūkst. keleivių per metus.

Dabar lėktuvas iš Kauno išskrenda kasdien 21.40 val., tačiau nuo spalio 30 dienos keleiviams bus pasiūlytas patogesnis laikas - 12.10 val. Iš Londono į Kauną lėktuvas išskrenda 16.30 val., po tvarkaraščio pasikeitimo skris 7.00 val.

K.Cucėnas pasakojo, kad kol kas “Ryanair” skraido beveik vien lietuviai. “Anglų “džentelmenai” pas mus dar beveik nepasirodė”, - nusijuokė jis.

Anot direktoriaus, britams nėra galimybių bilietų nusipirkti pigiau, nes apie 80 proc. jų išperka lietuviai. “Mums tas pats, kas skraido, tačiau miestui ir visam regionui būtų geriau, jeigu į Lietuvą atvyktų daugiau britų. Rygoje kitaip - ten dauguma “Ryanair” keleivių yra britai”, - sakė direktorius.

Anot jo, oro uostas buvo pasirengęs britų antplūdžiui, tam tartasi net dėl policijos pagalbos, tačiau kol kas jos dažniausiai prireikia tramdant lietuvius. “Su vienu turėta daug vargo, kai jis siautėjo kelias valandas. Vienas keleivis buvo sudaužęs duris, jam pateikėme ieškinį”, - sakė K.Cucėnas.

Bilietus perpardavinėja turizmo agentūros

Nors “Ryanair” bilietus galima įsigyti tik internetu, Kauno oro uoste atidaryta aviakompanijos bilietų kasa, kurioje juos įsigyti galima tą pačią dieną. “Tačiau skrydžio dieną jie kainuoja brangiai, nuo 1200 litų. Paprastai laisvų vietų lėktuvuose yra”, - sakė direktorius.

Jis jau pastebėjo, kad “Ryanair” bilietus perpardavinėja turizmo agentūros. “Jos už 40-80 litų mokestį nuperka už keleivius bilietus internetu. Ne visi moka naudotis internetu, ne visi turi kredito korteles”, - aiškino K.Cucėnas.

Kauno savivaldybė yra sutarusi kasmet mokėti “Ryanair” po 105 tūkst. eurų (362,5 tūkst. litų) už kiekvieno jos skrydžio iš Kauno oro uosto reklamą “Ryanair” interneto tinklalapyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų