Pereiti į pagrindinį turinį

"Borjomi" koją pakišo etiketės

2008-12-04 09:00
"Borjomi" koją pakišo etiketės
"Borjomi" koją pakišo etiketės / Roko Medonio nuotr. Sankcijos: veterinarijos specialistai neleido Lietuvoje prekiauti mineraliniu vandeniu "Borjomi" iš naujos siuntos, nes dalis butelių liko be etikečių.

Tūkstančiai tonų lietuvių pamėgto mineralinio vandens "Borjomi" nepasiekė parduotuvių lentynų. Bet ne dėl vandens kokybės – veterinarams užkliuvo prastai priklijuotos etiketės.

"Dabar įvežta viena didesnių siuntų, apie 13 vagonų. Viskas buvo gerai, bet atsiklijavo dalis etikečių", – dienraščiui teigė Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Algirdas Špukas.

Esą būtent dėl to visa "Borjomi" siunta kol kas negali patekti į prekybą. Etiketės atsiklijavo, nes pakeista "Borjomi" išpilstymo technologija, kuri, rodos, etikečių atžvilgiu nėra itin "draugiška". "Juk 13 vagonų dėl to į Gruziją negrąžinsi", – pridūrė specialistas.

Tačiau A.Špukas patikino, kad vanduo atitinka visus saugos ir kokybės reikalavimus. Garsioji Gruzijos produkcija lentynose atsidurs iškart po to, kai buteliai bus padabinti naujomis geriau priklijuotomis etiketėmis. "Galiojimo datos nurodomos ant kamštelių, etiketės klijuojamos lygiai tokios pat – nepakeistas nė vienas žodis", – nuramino pašnekovas.

A.Špukas taip pat paneigė gandus, neva dalis "Borjomi" vandens, parduodamo Lietuvoje, yra ne iš Gruzijos, o iš Lenkijos gręžinių. Esą veterinarai neaptiko jokių požymių, galinčių nurodyti netikrą vandens "pilietybę".

Sulaikyta "Borjomi" siunta – 609 tūkst. l vandens. Kol kas tiekėjai etiketes perklijavo tik ant mažiau negu 10 proc. viso šio kiekio – apie 58 tūkst. l. Kai naujos etiketės atsidurs ant visų vandens butelių, siunta galės būti atiduota prekybai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų