Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno "Akropolyje" – maištas dėl nuomos kainų

Vakar Kauno "Akropolyje" sklandė streiko nuotaikos. Dienraščio žiniomis, nedirbo 13 prekybos patalpų nuomininkų – beveik visos prekybos ir pramogų centre esančios batų parduotuvės.

Motyvų neaiškino

Pirmadienį "Akropolyje" apsilankiusiems pirkėjams liko stebėtis ir spėlioti, kodėl uždaryta dauguma batų parduotuvių. Jokių pranešimų ar paaiškinimų nei ant vitrinų, nei ant durų nebuvo matyti. Protesto motyvus buvo sunku išsiaiškinti ir į prekybos centrą užsukusiems "Kauno dienos" žurnalistams.

Apie akciją nebuvo informuoti ir kitų "Akropolio" parduotuvių darbuotojai. Kalbinti prekybininkai tikino tik pirmadienį sužinoję, kad batų parduotuvės streikuoja.

Portalas vz.lt paskelbė, kad streikuoja bendrovė "Armitana", kuriai priklauso "Žygio batai", "Step top", "Salamander", taip pat bendrovė "Danbalt International" ("Este", "Wawa", "Danija", "Vero moda", "Fam Club", "Only", "Puma") ir bendrovė "Pergamas" ("Lee ir Wrangler").

Manoma, kad Kauno "Akropolyje" nedirbančios parduotuvės šia akcija bando parodyti prekybos centro vadovams, kad nepritaria dėl pernelyg aukštų nuomos kainų.

Derasi dėl nuomos

Kauno "Akropolio" valdytojui Kęstučiui Isakui taip pat teko aiškintis steikuotojų motyvus. Anot jo, parduotuvės pirmadienį nedirbo dėl techninių nesklandumų, kurie esą nesusiję su patalpų nuomos kainomis. Keliolika pirmadienį iki pavakarės nedirbusių parduotuvių duris atvėrė 17.30 val. Jo teigimu, dėl tokio akibrokšto pirkėjai nenukentės, nes nedirbo 5 proc. prekybos centro parduotuvių.

Stambios Kauno "Akropolio" nuomininkės – "Aprangos" grupės – generalinis direktorius Rimantas Perveneckas apie protesto akciją sužinojo iš žurnalistų.

"Mūsų prisijungti niekas nekvietė, – tvirtino R.Perveneckas. – Gali būti, kad akcija susijusi su patalpų nuomotojų klaidomis."

R.Perneveckas patvirtino, kad šiuo metu "Aprangos" grupė derasi su "Akropolio" valdytojais dėl patalpų nuomos kainos.

Bendrovės "Danbalt International", kuriai priklauso parduotuvės "Este", "Wawa", "Danija", "Vero moda", "Fam Club", "Only", "Puma", vienas vadovų Vygintas Kocys pirmadienio popietę žurnalistams negalėjo pasakyti, kodėl nedirba parduotuvės Kauno "Akropolyje".

"Paskambinkite rytoj, tada galėsiu paaiškinti priežastis", – į kalbas nesileido V.Kocys.

Senas konfliktas

Kauno "Akropolio" prekybinių patalpų nuomininkai šurmuliuoja ne pirmą kartą – šių metų vasario 21 d. vyko visuotinis nuomininkų susirinkimas. Per jį prekybininkai skundėsi, kad nuo sausio kiekvienos "Akropolio" parduotuvės šeimininkai moka nuo 7 iki 11,1 proc. didesnį nuomos mokestį. Esą nuomos kainų augimas neracionalus, nes kituose prekybos centruose nuomos kainos mažėja.

Tuomet nuomininkai sutarė, kad reikia siekti mažesnių nuomos kainų vieningai. Kai kurie susirinkimo dalyviai tuomet samprotavo, jog reikėtų nustatyti trumpesnį nuomos sutarčių terminą. Esą dabar jos sudaromos trejiems metams, o prognozuoti, kokia bus ekonominė šalies padėtis po trejų metų, labai sunku.

Parduotuvių šeimininkai vasarį svarstė, kad nuolaida galėtų galioti bent iki tol, kol prekybininkų apyvarta pasieks 2008 m. lygį. Tuomet lankytojų srautas buvo sumažėjęs 25 proc., o gyventojų perkamoji galia – dar labiau.

Nepasitenkinimas dėl nuomos kainų Kauno "Akropolyje" prasidėjo 2008 m. antroje pusėje, kai 100 proc. Kauno "Akropolio" akcijų įsigijo Vokietijos investicinė bendrovė "Deka Immobilien GmbH".

"Vilniaus prekybos" atstovai tuomet teigė, kad galimybe įsigyti Kauno "Akropolį" domėjosi daugiau potencialių investuotojų, bet geriausią pasiūlymą pateikė "Deka Immobilien GmbH", atstovaujanti nekilnojamojo turto fondui "WestInvest Interselect".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų