Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkai gali perparduoti "Mažeikių naftą"

2009-01-14 09:00

Dalis "Mažeikių naftos" akcijų gali būti perparduota. Lenkijos koncerno "PKN Orlen" pareiškimai apie galimą partnerių paiešką siejami ir su Lietuvos Vyriausybės nenoru parduoti "Klaipėdos naftą".

"Dar neieškome partnerio, tačiau svarstome tokią galimybę, jeigu Mažeikių gamyklos efektyvumas nedidės", – dienraščiui sakė koncerno atstovas spaudai Dawidas Piekarzas.

Pasak jo, visų "Mažeikių naftos" akcijų perparduoti "PKN Orlen" nesiruošia. "Jei išsipildytų juodasis scenarijus ir nepavyktų su Lietuvos Vyriausybe suderinti dalyvavimo "Klaipėdos naftos" valdyme, "PKN Orlen" gali parduoti Mažeikių įmonės akcijas. Ieškotume partnerio, bet "Mažeikių naftos" nenusikratytume. Kol kas tai tik teorinis scenarijus", – aiškino D.Piekarzas.

Interviu Lenkijos dienraščiui "Rzeczpospolita" koncerno vadovas Jacekas Krawiecas tikino nustebęs dėl premjero Andriaus Kubiliaus pasisakymų "Klaipėdos naftos" tema. "Jei nepadidinsime naftos ir jos produktų logistikos efektyvumo, reikės to efektyvumo ieškoti kitur, t. y. įšaldyti investicijas Mažeikiuose ir gerokai sumažinti darbuotojų skaičių", – sakė J.Krawiecas.

Darbuotojų skaičius, negavus "Klaipėdos naftos" akcijų, esą tik greičiau sumažėtų. Anot J.Krawieco, mažinti etatus Mažeikių įmonėje "ir taip būtina".

Negana to, Lenkijos koncerno vadovas skeptiškai pasisako ir likusių Lietuvos valdomų 10 proc. "Mažeikių naftos" akcijų išpirkimo klausimu. "Kitas reikalas – Lietuvos lūkesčiai, susiję su likusių įmonės akcijų išpirkimu. Šie lūkesčiai peržengia sutarties ribas, o mus stebina ir ne iki galo juos suprantame", – nedetalizuodamas kalbėjo J.Krawiecas.

Pasak jo, parduoti dalį "Mažeikių naftos" akcijų būtų svarstoma tokiu atveju, jei nepasiteisintų "kiti efektyvumo didinimo instrumentai". Koncerno vadovas priminė, kad "PKN Orlen" investicijos Lietuvoje gigantiškos: "Mažeikiuose investavome 700 mln. JAV dolerių ir 2,8 mlrd. JAV dolerių sumokėjome už tai, kad perimtume šią įmonę, o įmonės rentabilumas iki šiol netenkina."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų