Pereiti į pagrindinį turinį

Saldainiuose – kirmėlių įdaras

2010-11-20 23:59

Gimtadienį šventusi Jurga vakar rytą norėjo kolegas pavaišinti griliažiniais saldainiais ir netrukus tuo pasigailėjo. Vos išvyniojus blizgančius popieriukus paaiškėjo, kad saldumynuose knibžda kirmėlių.

Nemaloni staigmena

Kaunietė pasakojo saldainius pirkusi maždaug prieš savaitę Kaune, parduotuvėje "Hyper Maxima". Apie pusę kilogramo sveriamų saldainių, pagamintų bendrovės "Naujoji rūta", moteris laikė spintelėje. Pirkdama juos į galiojimo laiką nė nežvilgtelėjo.

Tačiau savo gimtadienio proga Jurga kolegų taip ir nepavaišino, nes bevyniojant saldumynus iš jų ėmė lįsti kirmėlės.

Pirkėja nusprendė šią informaciją paskelbti viešai, mat nori įspėti ir kitus vartotojus, kokių nemalonių staigmenų galima rasti parduotuvėje pirktuose gaminiuose. Jurga apie gyvus radinius taip pat informavo Kauno miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

"Šiuo metu inspektoriai yra išvykę į objektą ir tiria pranešėjos skundą. Rezultatų dar negaliu komentuoti", – vakar popietę dienraščiui sakė tarnybos Maisto skyriaus vedėjo pavaduotoja ir maisto produktų inspektorė Danguolė Grigalevičienė.

Rudens problema

Prekybos tinklo "Maxima" Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė pripažino, kad tokie radiniai būdingi tam tikru sezonu. "Rudenį, o šiemet jis buvo labai šiltas, paūmėja kirminukų saldainiuose ar kruopose atsiradimas", – aiškino prekybininkų atstovė.

Tokie nemalonūs radiniai yra didelė problema kiekvieną rudenį.

L.Muižienė prašo pirkėjų, radusių gyvių maisto produktuose, netylėti: įvardyti tikslią datą ir parduotuvę, kada buvo įsigyti produktai. Tuomet lengviau bus ištirti, kurioje grandyje – gamintojų, tiekėjų, prekybos salėje ar pirkėjo namuose – šie gyviai galėjo atsirasti.

Gamintojai garantuoja

Saldainių gamintojai įrodinėjo, kad kirmėlių negalėjo atsirasti gamybos procese dėl itin aukštos temperatūros.

"Griliažiniai saldainiai – tai gaminiai, kuriuose negali būti kirminų, nes saldainiai apdorojami aukštoje – 200 laipsnių – temperatūroje. Juose įsiveisti kirminai gali tik laikant saldainius netinkamomis sąlygomis, jei netoli yra užkrėstų kruopų ar miltų. Gyviai gali migruoti prekybos centruose ar namuose", – pasakojo bendrovės "Naujoji rūta" kokybės ir naujų gaminių specialistė Alma Maksimovienė.

Ji svarstė, kad galbūt kirminai į saldainius galėjo patekti gerai neišvalytose dėžėse, esančiose prekybos centruose. Specialistė pirkėjams patarė prieš perkant produktus nepamiršti pažiūrėti į jų galiojimo laiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų