Pereiti į pagrindinį turinį

Statybos bendrovei - rajono Savivaldybės prielankumas

2006-03-20 00:00

“Kamesta” buvo atleista nuo 63 tūkstančių litų nekilnojamojo turto mokesčio

“Kamesta” buvo atleista nuo 63 tūkstančių litų nekilnojamojo turto mokesčio

Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai, pastaruoju metu nerandantys bendros kalbos, vienbalsiai pritarė UAB “Kamesta” atleidimui nuo 2005 metų nekilnojamojo turto mokesčio, kuris siekė 63308 litus.

“Tai įmonė, su kuria turime skaitytis”, - teigė meras liberaldemokratas Leonardas Gineika. Anot jo, ši bendrovė savo darbais yra nusipelniusi rajonui.

“Kamesta” yra įsikūrusi Garliavoje, ji nuomoja žemę su pastatais keliose seniūnijose, kurių seniūnai taip pat rekomendavo atleisti bendrovę nuo mokesčio. Seniūnai nurodė, kad “Kamesta” kuria ir išlaiko darbo vietas, nemokamai ar pigiau suteikia žvyro keliams remontuoti, padeda nuvalyti kelius, paremia įvairias šventes (Garliavos miesto šventei skyrė 2000, sporto varžyboms - 6000 litų).

“Kamestoje” dirba 434 darbuotojai. Bendrovė pernai Kauno rajone atliko darbų už 3,5 mln. litų. Teigiama, kad į rajono Savivaldybės biudžetą ji pernai sumokėjo 2,587 mln. litų.

Atleidimui nuo mokesčio pritarta netrukus po to, kai Tarybos nariai nubalsavo už rekordinio dydžio - 130 milijonų litų šių metų biudžetą. “Taip mes “pildome” biudžetą”, - replikavo konservatorė Nijolė Kliučienė.

Konservatorius Vytas Yla sakė, kad Finansų komitete buvo kilę neaiškumų dėl pašymo atleisti “Kamestą” nuo minėto mokesčio. “Pateikta medžiaga nebuvo konkretizuota, minima parama nebuvo įvardyta skaičiais”, - sakė jis.

V.Yla pripažino, kad “Kamesta” yra svarbi Kauno rajonui. “Kai reikia skubiai sutvarkyti ar nuvalyti gatvę, kreipiamasi į ją. Bendrovė vienintelė rajone atlieka melioracijos darbus”, - sakė jis.

Nuo nekilnojamojo turto mokesčio (2497 litų) buvo atleista ir UAB “Rerbis”, kuri įsikūrusi Piliuonoje. Ji malonės nusipelnė, nes pernai kaime atidarė naują parduotuvę, kavinę, sukūrė 6 darbo vietas, talkina seniūnijai organizuojant renginius.

Dabar komercinio naudojimo nekilnojamojo turto mokesčio tarifas yra 1 proc. turto rinkos vertės. Vyriausybėje rengiamos Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisos, numatančios šio mokesčio tarifo “žirkles” - nuo 0,3 iki 1 procento. Jeigu šiam pasiūlymui pritartų ir Seimas, savivaldybės galės pačios parinkti, kokį tarifą taikyti. Kai kurios savivaldybės jau yra užsiminusios, jog rinktųsi 0,5 proc. mokestį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų