Pereiti į pagrindinį turinį

Verslininkai parėmė Savivaldybės siekius

2005-05-28 00:00

Vakar Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) nariai, surengę konferenciją Kaune, pritarė miesto Savivaldybės siekiams dėl miesto centro vystymo.

Vakar Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) nariai, surengę konferenciją Kaune, pritarė miesto Savivaldybės siekiams dėl miesto centro vystymo.

LNTPA direktorius Jonas Ragauskas žadėjo Kaunui investicijų bumą. “Abu Nemuno krantai, apstatyti panašiai kaip Vilniuje, taptų modernaus miesto vizijos įgyvendinimo pradžia”, - mano jis.

J.Ragausko teigimu, ir Vilniuje vyko aršios diskusijos dėl investicijų centre. “Tačiau jas reikia baigti iki investicijų pradžios. Negalima leisti, kad vienas skundas metams sustabdytų procesą. Mes esame už civilizuotą plėtrą, bet jeigu projektas derinamas dvejus metus, jau negerai”, - sakė jis. J.Ragauskas pažymėjo, kad Kaunas aktyviai ieško investicijų, kviečia verslininkus į miestą.

Miesto Savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Buinevičius sakė, kad sporto rūmai turėtų tapti pirmuoju žingsniu išvedant miestą prie upės. “Pareiškimai apie invaziją į miesto centrą yra neteisingi. Juk kalbama apie teritorijas, kuriose buvo fabrikai, stovi nebaigtas viešbutis. Vietoj industrinio rajono norime sukurti aktyviai žmonių veiklai pritaikytą infrastruktūrą”, - teigė jis.

Anot G.Buinevičiaus, mieste yra tiek ploto, kad jo užtektų milijoną gyventojų turinčiam miestui.

“Karaliaus Mindaugo prospekte planuojama įrengti tūkstančius vietų automobiliams, bet mes gąsdinami automobilių spūstimis. Pačiame Vilniaus centre planuojama statyti naują prekybos centrą, nesirūpinant papildomomis vietomis automobiliams - visiems viskas gerai. Tokios pozicijos rodo tai, kad mūsų centrinėje valdžioje dirba daug provincialių žmonių, kuriems Lietuva - tik Vilnius”, - sakė G.Buinevičius.

Anot Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotojos Jūratės Matekonienės, Kaunas turi išnaudoti didžiulę dovaną - Nemuno salą. “Jau dabar skaičiuojame, kad aplink šią vietą suplanuota investicijų už 2 milijardus litų”, - teigė jis.

Nekilnojamojo turto vystymo įmonės “Domus Mea” direktorius Robertas Jocius taip pat palaikė Kauno miesto planus dėl centro plėtros. “Pritariame Kauno savivaldybės sprendimui vystyti miesto centrą Nemuno pakrantėje kuriant šios miesto dalies infrastruktūrą bei įgyvendinant pramogų ir sporto rūmų projektą Nemuno saloje”, - teigė jis.

UAB “Domus Mea”, įgyvendindama Žemosios Fredos projektą, numato sukurti pirmąjį gyvenamąjį rajoną Kaune prie upės, turintį sutvarkytą Nemuno pakrantę, keleivinių ir turistinių laivų prieplauką, ateityje - pėsčiųjų tiltą į salą ir miesto centrą. Būsimo projekto vertė siekia per 400 mln. Lt.

Šis projektas buvo tarptautinėje Kanų nekilnojamojo turto parodoje MIPIM, kur juo susidomėjo Škotijos ir Izraelio investuotojai. Anot R.Jociaus, netoli būsimo mikrorajono esančios “Kauno grūdų” ir “Fredos” įmonės ketina ateityje savo gamybą perkelti kitur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų