Pereiti į pagrindinį turinį

Absurdas: „Sakalų“ prezidentas atleido R.Petronį (aštrus komentaras)

2013-03-27 21:36
Absurdas: „Sakalų“ prezidentas atleido R.Petronį (aštrus komentaras)
Absurdas: „Sakalų“ prezidentas atleido R.Petronį (aštrus komentaras) / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaiderės Vilniaus „Sakalų“ komandos prezidentasVytautas Kiaušas iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido Romualdą Petronį.

„Prišnekėjo žiniasklaidai neteisybės. Negalima pasakoti melo“, – savo sprendimą portalui lrytas.lt aiškino V.Kiaušas, kuris buvo nepatenkintas R. Petronio pasisakymu.

Stratego žodžiais nepatenkintas V. Kiaušas teigė, kad tokie stratego pasisakymai rodo tik situacijos neišmanymą.

Žemiau pateikiame trenerio išsakytas mintis.

„Mes turime problemų, atlyginimai vėluoja, tačiau situacija nėra tokia, kokią nupiešė R. Petronis. Ir nereikia apie atlyginimus kalbėti, jeigu ne viską žinai“, – apie ekipos finansinę padėti kalbėjo klubo vadovas, patikinęs, kad R. Petronis visą sezoną be pinigų nebuvo.

Patikimais Krepsinis.net turimais duomenimis, klubas iš tiesų nemoka atlyginimų. Krepšininkai kelis kartus gavo po 1000 litų, ką V.Kiaušas surinko už „Ekinstos“ nuomą. Už skolas atjungtas dujinis šildymas, buvo norima išjungti net elektrą.

Strategas tai pareiškė po antradienį vykusios šalies pirmenybių dvikovos su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.

„Kaip profesionalas, kaip save gerbiantis žmogus, balandžio 12 dieną paliksiu komandą. Gaila darbo, gaila mano įdėtų pastangų, bet ir sunki, ir žiauri praktika vis tiek yra praktika. Beliko sužaisti dvejas paskutines rungtynes ir išsiskirstyti į visas keturias puses“, – atviravo R.Petronis.

Strategas apgailestavo, kad dėl finansų stygiaus sugriuvo visai neblogą žaidimą sezono pradžioje demonstravusi ekipa: „Bet kokioje pasaulio vietoje žmogus už kažkokį darbą gauna atlyginimą. Nesvarbu, šluoja gatves, žaidžia krepšinį ar stumdo šachmatus. Jis gauna didesnius ar mažesnius pinigus. Jūs įsivaizduokite, kaip viso sezono metu reikėjo nuteikinėti, įteiginėti žaidėjus, kai mums nėra sumokėję nei vieno atlyginimo. Pabrėšiu – nei vieno. Pasąmonė žmogų vis tiek veikia. Jiems reikia gyventi, vitaminizuotis, mokesčius sumokėti, į mašiną įsipilti kuro, gal kas kreditą pasiėmęs... Nebėra motyvacijos. Žaidėjų mintys jau kažkur kitur. Nebėra komandos, liko tik keli atskiri krepšininkai, su kuriais ir pabaigsime sezoną. Vairalazdės neturiu, galiu tik paprašyti žaidėjų pasistengti“.

„Nuo sezono pradžios pas mus liko likučiai. Komandos praktiškai nebeliko. Turėjome tikrai neblogą lietuvišką sudėtį, su kuria tikrai galėjome pretenduoti į aštuntuką. Nesakau, kad būtume ten patekę, bet tikrai galėjome pretenduoti į vietą aštuntuke. Bet nesant pinigų, komandą paliko penki pagrindiniai žaidėjai“, – teigė R.Petronis.

Šį sezoną vilniečiams dar liko sužaisti du LKL pirmenybių susitikimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų